Sport

2016.09.23. 19:20

Szatmári Ádám Barcelonában járt, vesztett a csapata, de mégis boldog volt

Dunaújváros - Fantasztikus élményekkel tért haza Barcelonából Szatmári Ádám, aki a katalán fővárosban megtekintette a helyi sztárcsapat egyik bajnoki mérkőzését.

Gróf András

A Duchenne-féle izomsorvadásos betegséggel küzdő tizenöt éves kisfiút édesanyja, és húga Eszter kísérte el a nagy útra, amelynek költségeit a IV. Akarat Ereje Kupa amatőr kispályás labdarúgó-torna bevételeiből fedezte a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Ádám a barcelonai tartózkodása alatt a Büki Péter által vezetett magyar étteremben, a Futballáriumban találkozott dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzullal, aki a Magyarok a Barcáért című filmet ajándékozta neki. Igaz, hogy a Deportivo Alavés meglepetésre győzött a nagyhírű ellenfele otthonában, azonban Ádám nem vesztesként távozott a stadionból, hiszen olyan élményekel gazdagodott, melyeket soha nem fog felejteni. Szatmári Ádám természetesen élvezte az utazás minden egyes pillanatát.

Ádám a Dunaferr Zrt. által készíttetett mezt adta Büki Péternek Fotó: Amatőr felvétel

- Nagyszerű érzés volt, hogy az utazás, vagy a sétáink alatt mindenki segítőkészen fordult felénk. A legnagyobb izgalommal persze a meccset vártam, ami fantasztikus volt. A mozgássérültek számára kijelölt helyről az egész pályát jól beláttam. A Barcelona sajnos vesztett 2-1-re, de ez sem zavart, hiszen mi az ottani B közép mögött ültünk, így végig kitűnő volt a hangulat, amely bennünket is magával ragadott. Óriási élmény volt látni akedvenceimet, a második félidőben Messi is pályára lépett, aki pont arra a kapura támadott, ahol mi ültünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!