Sport

2016.06.24. 13:40

Egy nagy visszatérő: Muskotály Bálint szombaton harcol Nemzetek Csatáján

Dunaújváros - Szombaton este újra Nemzetek Csatája küzdősport gála a Dózsa Mozi téren, ahol ismét szorítóba lép a hazai szurkolók egyik nagy kedvence, Muskotály Bálint is.

Szabó Szabolcs

- Már hiányoltak a küzdősportok helyi szerelmesei. Jókora szünet után térsz vissza ringbe, nem is akárhogyan: Muskotály Bálinté a főmeccs a Dózsa Mozi téren szombaton. Miként alakult a felkészülésed?

- A tervezettnél ugyan kicsit rövidebb, ám kőkemény felkészülésen vagyok túl. Nagyon sokat köszönhetek a csapatnak, akik mindenben segítettek. A felkészülés fizikai és taktikai részét is Szeri Attila barátom irányította, akivel remek volt együtt dolgozni. Bízom benne, hogy mindez eredményre vezet majd szombaton este is.

Ismét ringben a világbajnok - Muskotály Bálint is reméli ismét megtelik a Dózsa tér szombat este

- Tavaly is megtelt a tér a Nemzetek Csatáján, a szervezők ezúttal is sok szurkolót várnak. Muskotály Bálint visszatérését pedig fokozott érdeklődés kíséri.

- Már várom a találkozót, ám őszintén szólva: van bennem némi izgalom, hiszen szeretném kiszolgálni a közönséget. Az ellenfelem egy igazán jó nevű török srác lesz, akiről több felvételt is megnéztünk. Fizikailag erős és hatékonyan küzd, ám úgy vélem sikerül majd megtalálni a gyenge pontjait. A mérkőzés első felében biztos támadólag lép majd fel, de okos bunyóval itt sem lehet gond. Nem titok, szeretném idő előtt, a második-harmadik menetben lezárni és eldönteni a mérkőzést.

- Sokan örömmel fogadták a visszatérésedet, mindez egyben azt is jelenti, hogy a közeljövőben rendszeresen láthatnak majd a ringben a szurkolók?

- Még sok munka áll előttünk, ám tény, szeretnék egyre többet és eredményesen meccselni. Most csak a ma esti összecsapásra koncentrálok, után pedig meglátjuk, milyen lehetőségek adódnak. Én bizakodó vagyok.

- Mit üzennél azoknak, akik csak most ismerkednek a küzdősportokkal?

- Jöjjenek el szombaton este a Dózsa mozi előtti térre és barátkozzanak meg ezzel a szép és őszinte sportággal, és szurkoljanak a magyar versenyzőknek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!