Sport

2013.11.19. 19:25

D. Kohász: sikeres kupamérkőzés után, szombaton jöhetnek az érdiek

Dunaújváros - A Magyar Kupa-találkozón a legjobb nyolcba kerülés volt a tét. A Dunaújvárosi Kohász a pályaválasztói jogról lemondott egri női kézilabdacsapatot fogadta a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Jankó Árpád

Eszterházy KFSC-Globál SAFE - Dunaújvárosi Kohász 28-38 (13-19)

Dunaújváros Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Bóna Sz., Miskei B.

Eger: Fekete - Hárs 2, Pados 5 (5), Gyimesi 3, Bárány 2, TRBOVIC 7, Kovács 2. Csere : Molnár 3, Héjjas, FEHÉR 4. Edző: Herczeg Béla.

D. Kohász:: Vig Hosszu 3, GERA 5, Takács D. 3, Ferling 5 (1), BULATH 6 (2), BERTA 5. Csere: Csapó, Pisák (kapusok), Vadász, Takács F. 4 (2), ÁCS 3, Palotás 2, Ferenczy, Rádl 2. Edző: Mátéfi Eszter.

A két csapat tudása közti különbség már az első szakaszban megmutatkozott. De a sebesség is a dunaújvárosiakat jellemezte. Természetesen a szerény képességű egriek elleni kupamérkőzés a szombati Érd elleni bajnoki találkozó előtti gyakorlást is jelentette. És ez nem az ellenfél lenézését jelenti. Mentek, lelkesedtek az egriek, de a gyenge védekezésüket, a hibákat azonnal büntette a Kohász. Az első játékrész végére kissé feljött az Eszterházy, amire Mátéfi Eszter időkéréssel reagált. A legfontosabb óhaj a győzelmen kívül az volt, hogy senki ne sérüljön meg a szombati mérkőzés előtt.

A dunaújvárosi szakvezető fordulás után elérkezettnek látta az időt arra, hogy néhány játékos pihentessen, és bedobja a fiatalokat. A közönség vastapssal fogadta Ácsot, Palotást, Ferenczyt. Hajtottak is rendesen, nagy kedvvel kézilabdáztak. A 44.percben már tíz gól volt a különbség (17-27) . Persze akadtak hibás döntések is, a nagy rohanásban, de a közönség jól szórakozott, mert egy szimpatikusan játszó, akaró ellenfelet ismert meg az egri csapatban. Ám a végeredmény, azaz a legjobb nyolc közé jutás és a tízgólos győzelem papírformát igazolt. A nyolc közé jutás pedig a négyes döntő előszobája .

Herczeg Béla, az egri főiskolások szakvezetője csapatának már-már típushibája miatt volt elégedetlen.

- Ezúttal sem történt más, mint eddig: a védekezésünk nagyon is elmarad a várttól. Ráadásul rengeteg technikai hibát vétettünk.

Mátéfi Eszter pedig többek között annak örült, hogy játékosai komolyan vették ezt a mérkőzést is.

- Megértették a játékosok, hogy rá kell hangolnunk az Érd elleni, nagyon nehéz találkozóra, ezt pedig csak ilyen előjátékkal lehet teljesíteni. Annak is nagyon örülök, hogy minden fiatal kapott játéklehetőséget. Bizonyítottak.

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!