Sport

2013.04.05. 06:48

Szélig Árpád lemondott! (frissítve)

Dunaújváros - Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön este szűkítette a jövő héten kezdődő divízió I-es vébére készülő keretét. A kanadai szakember öt játékostól - ebből négy dunaújvárosi -, búcsúzott el.

Anda Fábián

Az  öt kimaradó, a  MAC-nevelés, de az idén a finn junior ligában, a Kärpät Ouluban szereplő Sebők Balázs, és a DAB-ból Nagy Richard, Somogyi Balázs, Szappanos Dávid és Galanisz Nikandrosz volt. (Az Acélbikák közül csak Kiss Dániel maradt).

Galanisz kimaradása kapcsán a nem dunaújvárosi hívek is felkapták a fejüket, Dunaújvárosban pedig finom szólva is óriási felháborodást keltett a dolog. Galanisz  ugyanis a MOL Liga győztes, magyar bajnok Dab.Docler csapatkapitánya. Mellesleg a MOL Liga legértékesebb játékosának választották. Információink szerint Szappanos és Galanisz esetében Chernomaznál a játékosok testfelépítése volt a döntő, magasabb, nagyobb súlyú hokisokat részesítette előnyben. (Galanisszal kapcsolatban talán azt érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi divízió I-es vébén a válogatott egyik legjobbja  volt.)

Galanisz Nikandrosz (pirosban) sem játszhat felkészülési meccsen

De hogyan fogadta a hírt a center, akinek helyét szinte mindenki biztosra vette a vb-csapatban.

- Már szerdán délelőtt éreztem, hogy gond lehet, amikor az edzők kitették a sorokat a fehérek a  feketék elleni mérkőzésre, és Szappanos Dáviddal mi voltunk az egyik csapatban a két plusz ember.

- Ön szerint mi lehet az oka, hogy már a huszonöt tagú keretbe sem került be?

- A döntést nem indokolta a kapitány, én pedig nem éreztem úgy, hogy gyengén ment volna a játék. Nagyon szerettem volna legalább az egyik felkészülési meccsen játszani, de nem adatik meg.

- A tavalyi vébén Benkkel és Magosival talán a legjobb csatársort alkották. Most szóba sem került ez a hármas?

- Nem játszottunk egyszer sem együtt, mindig Szappanossal meg még valakivel voltam együtt.

- Milyen most a lelkiállapota?

- Nagyon rosszul esett a döntés, de ösztönöz is, hogy még többet dolgozzak.

Azari Zsolt, a DAB elnöke a kerethirdetéssel kapcsolatban elmondta, már hozzászokott, hogy kimaradnak a dunaújvárosiak.

- Marketing szempontból nem tartom túl szerencsésnek, hogy a dunaújvárosi válogatott meccs előtt küldték el a mieinket, persze tudom, hogy a meccseket nem marketing alapon kell megnyerni.

Hozzátte még, hogy a játékosok a Sapa ellen a Magyar Kupában bizonyíthatták volna, hogy kihagyhatatlanok a válogatottból, de nem tették meg. A dunaújvárosi vezető szerint az utóbbi években nem szakmai alapon állítják össze a negyedik sort. Majd mondandóját befejezve csak ennyit mondott: "Ha az egész világ szurkol ellenünk, akkor is bajnokok lettünk!"

Szélig Árpád, aki a Dab.Doclert képviseli a szövetség elnökségében is furcsálja a kimaradó játékosok névsorát:

- Az edző döntése volt, én is csak annyit tudok, amit az újságok írtak. Semmilyen szakmai indoklást nem kaptunk, nem tudom, hogy mi lehet a háttérben. Egy biztos, Németh Miklós elnöknek elküldtem az azonnali hatályú lemondásomat az elnökségi tagságról, mert úgy érzem, nem tudom kellőképpen a dunaújvárosi jégkorongsportot képviselni.

A magyar válogatott vasárnap 17 órakor Dunaújvárosban Lengyelországot fogadja.

Szélig Árpád lemondott

Várható volt, hogy nagy visszhangot vált majd ki, hogy a divízió I-es világbajnokságra készülő magyar válogatott első keretszűkítésekor Rich Chernomaz szövetségi kapitány négy dunaújvárosi játékost is elküld, köztük a MOL Liga legjobbját, Galanisz Nikandroszt. A huszonötös keretben a DAB-ból csak Kiss Dániel maradt.

A döntéssel Dunaújvárosban finom szólva sem értenek egyet. Ennek első jele, hogy ma délben a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségében a a Dab.Doclert képviselő Szélig Árpád elküldte azonnali hatályú lemondását Németh Miklós elnöknek.

 

 

Csütörtökön keretet szűkített Rich Chernomaz, a magyar jégkorong válogatott szövetségi kapitánya - a bő keretben még öt újvárosi hokis szerepelt, mára csak Kiss Dániel maradt.

A 2012/2013-as szezonban magyar bajnok és Mol Liga győztes Acélbikák közül csak a hátvéd Kiss Dánielre számít a kapitány, így se Galanisz Nikandrosz, se Somogyi Balázs, se Nagy Richárd, se Szappanos Dávid nem lesz ott a vb-n. A szurkolók nemtetszésüket fejezték ki több közösségi oldalon is a megkérdőjelezhető döntéssel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!