Sport

2013.07.01. 09:59

Egyéni csúcs Tóth Gergelytől

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola atlétái a közelmúltban ismét kitettek magukért. Két sportolójuk Budapesten, a nyílt serdülő Budapest-bajnokságon szerepelt.

Agárdy Csaba

Június 21-én Tóth Gergely és Nedesóczki Gréta rekkenő hőségben Budapesten, az Ikarus pályán versenyzett. Az időjárási viszontagságokat sikerült leküzdeniük, ezt bizonyítják a remek eredményeik.

A dunaújvárosi atléták csoportja (balról jobbra): Tóth Gergely, Pappné Házi Éva (edző), Nedesóczki Gréta és Budai Boglárka (Fotó: amatőr felvétel)

Tóth Gergely (14 éves) távolugrásban 573 centiméterrel a harmadik helyet szerezte meg húsz induló közül.

Nedesóczki Gréta (13 éves) távolugrásban 477 centiméterrel huszonegy induló közül lett harmadik, míg a 80 méteres síkfutásban ötödik lett a huszonnyolc tagú mezőnyben.

A Vasvárinak van egy „külsős” atlétája, aki a Széchenyi gimnáziumba jár, de a Vasváriban edz, Pappné Házi Éva irányításával, ugyanúgy, mint a fenti két sportoló is. Budai Boglárka (14 éves) a 300 m síkfutásban 43,04 másodperces nagyon jó idővel másodikként végzett.

Pappné Házi Éva így értékelte tanítványai teljesítményét: – A hétvégi tatabányai országos bajnokság előtt jó felmérő volt ez a verseny, kiderült, hol is tartunk. Tóth Gergely távolugrásban három rontott kísérlet után ugrott egyéni csúcsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!