Sport

2013.03.19. 20:19

Egyet kell csak nyerni az Acélbikáknak!

Dunaújváros - Ma eldőlhet minden! Vagyis az, hogy a Dab.Docler jégkorongcsapata a magyar bajnoki cím után megszerzi-e a MOL Liga első helyét is. Az Acélbikák egy lépésre vannak a sikertől.

Agárdy Csaba

Az egyik fél négy győzelméig tart a párharc, és a DAB 3-1-re vezet. Ha ma este ismét nyernek, akkor övék a MOL Ligának az aranyérme. A találkozót felfokozott várakozás előzi meg Dunaújvárosban. Régen lehetett látni már edzésen tévékamerákat, szurkolókat, mint például tegnap délelőtt, amikor az Acélbikák az utolsó simításokat végezték. A DAB 3-1-es vezetése biztató, de azért inteni kell mindenkit attól, hogy úgy gondolja, már megvan a MOL Liga arany.

Stephan Lundh, a DAB edzője is óvatosságra int:  - Mindig az utolsó lépés a legnehezebb, a meccskorongot beütni nagyon kemény feladat. A 3-1-es állásnak nagyon örülök, de vigyáznunk kell, hogy ez ne oltsa ki a harci tüzet a szívekből. Néha ilyenkor lesz az ember lusta, de nekünk továbbra is koncentráltan kell játszanunk, hiszen eddig is nagyon szoros meccseket vívtunk. A két legfontosabb szó most a szótárunkban a ready és a focus: légy készen és fókuszálj. Somogyi és Chvatal játéka kérdéses, remélem mindketten visszatérhetnek, de ez csak szerda délelőtt dől el.

A csapat vezetése most is megtesz azért mindent, hogy a szurkolók minél jobb hangulatban nézhessék végig a mérkőzést. A játékosokat a dunaújvárosi kishokisok fogják felvezetni, a kezdő korongbedobást pedig az Acélbikák csapatkapitányának görög származására utalva, Beloiannisz polgármestere, Papalexisz Kosztasz fogja elvégezni (Galaniszt hősként tisztelik Beloianniszban). A meccs szüneteiben a DAB és a HSC drukkerei jégkorongos játékokban mérhetik össze erejüket, és a már hagyománnyá vált bocsajátékot is megrendezik. A lelátókon a hangulat fokozásáról ismét a SpartanCheerGirls gondoskodik. A jégcsarnok előterében továbbra is testközelből megtekinthető az Acélbikák nemrégiben elnyert magyar bajnoki serlege.

Tehát, ma este 18.30 órakor az, aki szereti a jégkorongot, annak ott a helye a jégcsarnokban!

 

 

 

Peterdi Imre: Nehéz lesz behúzni az utolsó győzelmet, de itt lenne az ideje, hogy végre hazai pályán ünnepelhessünk egy aranyérmet. Szerintem több hosszabbítás már nem lesz. Persze azt nem gondoljuk, hogy már miénk a bajnoki cím, hiszen a Csíkszereda erős.

Pavuk Attila: Az egész éves kemény munkánk eredménye, hogy három mérkőzést is hosszabbításban nyertünk meg, mert ne feledjük el, hogy a magyar döntőben az utolsó meccsen Miskolcon is hosszabbítás volt. Nagyon egyben vagyunk, ma ünnepelni kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!