Sport

2017.04.10. 20:15

Egyre messzebb a cél elérése a vébén - A magyar ifjúsági jégkorong-válogatott újabb vereséget szenvedett

Dunaújváros - Egyre messzebb a cél elérése, a bennmaradás kiharcolása. A magyar ifjúsági jégkorong-válogatott újabb vereséget szenvedett a bledi divízió I/A-s világbajnokságon.

Agárdi Csaba

A magyar csapat újoncként kezdett a sorozatnak, hiszen tavaly nyerte meg a divízió I/B-s vébét, és jutott fel a divízió I/A-ba. Ez azt is jelentette, hogy nemzeti csapatunk a világbajnokság legjobb tizenhat válogatottja közé került, mivel a junioroknál és az ifjúságiaknál csak tíz csapat van a Top Divízióban, nem úgy, mint a felnőtteknél, ahol tizenhat.

Reménykedve várták a szakemberek a bledi sorozatot, mivel a felkészülési mérkőzéseken biztató eredményeket értek el a legjobb ifjúsági korú hokisainak. Az első találkozón a Top Divízióból kiesett dánok ellen nem sok esélyük volt Glen Williamson tanítványainak (1-4), de a másik meccset egy kicsit fegyelmezettebb, okosabb játékkal meg lehetett volna nyerni Kazahsztán ellen (1-2).

Tegnap a két mérkőzés után pontveszteség nélkül álló Franciaország volt a mieink ellenfele. Csapatunk 6-3-as vereséget szenvedett, pedig ezúttal is olyan játékot mutatott, ami alapján nyerhetett volna. Persze tudjuk, hogy a sportban és a történelemben nincs olyan, hogy mi lett volna ha....

Magyarország - Franciaország 3-6 (2-3, 1-2, 0-1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!