Sport

2015.05.28. 16:01

A dunaújvárosi fiútornászok e gyre ügyesebbek

Dunaújváros - Az elmúlt héten a Dunaferr fiútornászai léptek fel a fővárosban. A gyermek kezdő-haladó verseny a Budapest-Vidék sorozat tavaszi fordulója is volt.

Jankó Árpád

Ezen a fontos országos versenyen is kiderült, hogy a dunaújvárosi fiútornászok teljesítményéből látható a folyamatos fejlődés, ami rendkívül örömteli tapasztalat.

A gyermek-kezdő korcsoportban a Dunaferr Sportegyesület tornaszakosztálya két csapatot is indított. Az A csoport tagjai voltak: Bak Róbert, Kiss Milán, Chlebovits Bence, Dobrovitz Bertalan, Pálfi Gábor. A B csoportba a következők tartoztak: Kovács-Bokor László, Fövényi Bence, Kis Zsolt, Balogh Máté, Pálosi Gergely. Farkas Dorián versenyen kívül indult.

Balról: Gábor Dorián, Zolta Benjámin, Hoffmann Vajk mögött edzőjük, Nyíri Patrik

A versenyen huszonnégy csapat indult, tehát igen népes mezőnyt pontoztak a bírók. Négy versenyszámban kellett bizonyítani a fiúknak tehetségüket, felkészültségüket. Gyűrűn, talajon, ugrásban és gimnasztikában versenyeztek. A Dunaferr A csapata az előkelőnek mondható nyolcadik helyen végzett. Tudnivaló, hogy a dunaújvárosiak közül sokaknak ez a fővárosi viadal volt első versenyük. A látottak alapján elmondható, hogy az elégedettség mellett az is kiderült, hogy miben kell még fejlődniük a dunaújvárosi srácoknak. Nyíri Patrik edző az őszi fordulóban mindenképpen a dobogóra, vagy annak közelébe várja tornászait. A vidéki csapatok versenyében (tizenöt együttes vetélkedett) az A csapat a harmadik helyen végzett. Első a debreceni együttes, második a győri gárda lett.

Az egyéni versengésben is figyelemre méltóan szerepeltek a dunaújvárosi gyerekek. Ötvennyolc induló között kellett helytállni a dunaferres tornászoknak. Pálfi Gábor minden dicséretet megérdemel az összetettben elért ötödik helyéért. Kilencedik lett Dobrovitz Bertalan, tizedik Kiss Milán, tizenharmadik Pálosi Gergely, huszadik Kovács-Bokor László és Bak Róbert holtversenyben. Huszonhetedik helyen végzett Chlebovits Bence. A gyermek-haladó verseny első fordulójában hat szeren három egyéni versenyzőt indított a Dunaferr. Zolta Benjámin hetedik helyen végzett, Gábor Milán tizedik, Hoffmann Vajk tizenegyedik lett.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!