Sport

2017.02.07. 19:01

Együttműködésről, közös célokról - Kapitányi részvétellel

Dunaújváros - Az egyik legnagyobb és legtöbb egyesületet magában foglaló régiónak - Alsó-Duna és Dél-Nyugat Magyarország - tagja a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya. Kedden délelőtt Dunaújvárosban rendeztek fórumot a klubok képviselőinek részvételével.

Gallai Péter

Kedden Dunaújváros adott otthont annak az eszmecserének, amelyen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyik legnagyobb és legnépesebb régiójának képviselői voltak jelen.Az Alsó-Duna és Dél-Nyugat magyarországi régió tagja a Dunaferr SE szakosztálya is, így lett a házigazda. A fórumot, amelyet az MKKSZ elnökségi tagja és a régió képviselője, Csabai Edvin hívott össze, megtisztelte jelenlétével a felnőttek új szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba.

A lemezalakító szabadidő központjába invitálta keddre a régió egyesületi képviselőit Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség korábbi szakmai igazgatója, 17-szeres maraton világbajnok kenus, aki november óta az MKKSZ elnökségi tagja, és a Dunaferr SE-t is magában foglaló, az egyik legnagyobb földrajzi kiterjedésű régiót képviseli. A találkozó célja az együttgondolkodás és a klubközi kapcsolatok erősítése volt.

A házigazda Dunaferr SE nevében Pető Zsolt szakosztályelnök köszöntötte a megjelenteket, rajta kívül Pász Péter szakosztályvezető, valamint az egyesület edzői, Weixl Mónika, Molnár Gergely és Szalóki Győző is részt vettek a megbeszélésen.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével az újonnan megválasztott felnőtt-szövetségi kapitány, Hüttner Csaba, aki éveken keresztül utánpótlás-kapitányként dolgozott.

- Nagyon fontosnak tartom ezeket a megbeszéléseket, hiszen mindenhol fel kell mérni, hogy mi az az igény, amit a szövetség felé támasztanak az egyesületek. Az elnökség képviselője, Csabai Edvin nem véletlenül hívta össze ezt a találkozót, hanem valóban az a cél, hogy ebben a régióban is megtaláljuk azokat a támpontokat, amelyekben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség segíteni tud, és ezzel mindenki előrelépjen. Egyébként ez egy nagyon eredményes régió, elég csak olyan bázisokat említeni, mint a Dunaferr, Paks vagy Kaposvár - nyilatkozta lapunknak.

A kapitány arról is beszélt, hogy a régiós képviselőnek az a feladata, hogy összegyűjtse a kéréseket, felvetéseket, ötleteket, amelyeket majd az elnökség elé terjeszt. Emellett fontos, hogy támogassa és mindenben segítse a hozzá tartozó egyesületeket munkájuk során.

Az egyesületek képviselői számos konkrét dolgot, ötletet is felvetettek az összejövetelen, amelyen jelent volt Hüttner Csaba, a felnőttek újonnan kinevezett szövetségi kapitánya, aki előtte nyolc évig az utánpótlás-szakágat vezette

- Akkor lehet igazán eredményes egy klub, amennyiben mind a négy szakággal - férfi kajak és kenu, női kajak és kenu - foglalkozik, és erre megtalálja azokat a forrásokat, hogy meg is tudja valósítani ezt a célt. Ugyanis ha négy lábon áll egy klub, akkor egyértelműen a pontversenyben is erősebb lehet, ezzel pedig több támogatást kap a szövetségtől - tette hozzá a kapitány.

A negyedik említett lábról , a női kenuról, ami a 2020-as olimpián már két számot kapott, azt mondta Hüttner Csaba, hogy próbálják szorgalmazni, minél több egyesület indítson ilyen csoportokat. - Ha csak rövid távon, a 2020-as ötkarikás játékokig gondolkodunk, akkor ebben a szakágban lesz a legkönnyebb - persze ezt idézőjelben mondom - eredményt elérni, hiszen kezdetleges, fiatal szakágról beszélünk. Ráadásul mindenki egy szintről indul, az oroszoknak vagy a németeknek is ugyanazok a problémái, mint nekünk.

A házigazda Pető Zsolt (balra) dunaújvárosi szakosztályelnök mellett Csabai Edvin, az MKKSZ elnökségi tagja és a régió képviselője, valamint Hüttner Csaba felnőtt-szövetségi kapitány Fotó: Ady Géza

Hüttner Csaba arra kérdésre, hogy miért vágott bele ebbe a még nagyobb kihívást jelentő feladatba, illetve mi a filozófiája, így felelt:

- Azt gondoltam, hogy azok a fiatalok, akikkel a nyolc esztendő alatt foglalkoztam, mint az utánpótlás kapitánya, mára már beértek a felnőttek mezőnyébe. Ezért leginkább én vagyok az, aki a kezdetektől fogva rálát a pályafutásukra, s szerettem volna ezt az utat folytatni. Amit leginkább szeretnék elérni, hogy a 2020-as, 2024-es olimpiára egy erős, négy lábon álló válogatottat építsünk. S, hogy egy kicsit haza is beszéljek, bízom benne, hogy a Dunaferr SE sportolóival a soraiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!