Sport

2014.10.20. 16:55

Torna: a magyar mesterfokú bajnokság következik Békéscsabán

Dunaújváros - Most már hozzá kell szoknunk, hogy a Dunaferr tornászairól szóló írásainkban az elismerő jelzők sokaságát kell használnunk. Természetesen ezt magam is nagy örömmel teszem.

Jankó Árpád

A Dunaferr női tornászai október 18-19-én Százhalombattán az utánpótlás egyéni országos bajnokságon vettek részt. Hat versenyző lépett a szerekhez. Kovács Zsófia juniorként indult. Neki tulajdonképpen ez felmérést is jelentett. Eredményei, szerek: ugrás 2. hely, gerenda 2. hely, korlát és talaj 1. hely.

Trenka János edző: Itt már az október 28-30. közötti békéscsabai mesterfokú bajokságra is gondoltunk, mert teljesen új gyakorlatokat mutatott be Zsófia. Ez a verseny tehát egy főpróbának is beillett. Végül megnyerte az egyéni összetett versenyt is. A mesterfokú bajnokságban összetettben feltétlenül a dobogón szeretnénk látni Zsófiát Békéscsabán.

Tóth Dorottya, Körtés Kara, Kovács Zsófia, Van Der Sluis Badics Charlotte, Markovics Mirtil, Miklós Dorina

A másik öt versenyző Százhalombattán a következő volt: Tóth Dorottya (ifjúsági) összetettben 5., Miklós Dorina (serdülő - 2001-2003.) 5. hely, Körtés Kora (serdülő - 2001- 2003.) 7. hely, Badics Charlotte (serdülő - 2004-2005) 3. hely, Makovits Mirtill (2004 - 2005) 1. hely.

Török Dániel edző nagyszerű sikerekről tudott beszámolni.

- Ezen a százhalombattai bajnokságon az utánpótlás teljes magyar mezőnye indult. Mi januártól raktuk le annak az alapját, hogy új, nehezebb gyakorlatokkal minden szeren nívós bemutatónkkal csatlakozzunk a magyar élbolyhoz. És ez kiválóan sikerült. A szerenkénti döntőben a negyvennyolc éremből tizenkettőt mi hoztunk el.

Tóth Dorottya: gerenda és ugrás 3., felemáskorlát 5., talaj 2. Makovits Mirtill (tíz éves!) és Miklós Dorina talajon hármas holtversenyben 1., Makovits: gerenda 4., felemás korlát 2. Badics Charlotte: talaj 5., gerenda 5. Miklós Dorina: gerenda 1. ugrás 1. Körtés Korina: felemás korlát: 4., ugrás 6.

Nincs pihenés, mert a következő héten máris újabb verseny következik, ami a felnőtt női szupercsapat-verseny. Azért szuper, mert az öttagú csapatban csak egy versenyzőnek kell felnőttnek lennie, a többiek lehetnek fiatalabbak is. A dunaújvárosi felnőtt Horváth Enikő, a többiek névsora: Kovács Zsófia, Tóth Dorottya, Miklós Dorina, Makovits Mirtill A végeredménybe négy eredmény számít, a felnőtt tornászét kötelezően beszámítja a versenybizottság.

Ezt követően újabb országos viadal. A serdülő bajnokság második fordulójában mutathatják meg tudásukat a Dunaferr Sportegyesület fiatal tornászai.



Címkék#sport#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!