Sport

2017.05.05. 19:10

Elbúcsúztatták Zubait és Iváncsik Gergőt

BUDAPEST A mérkőzés nagy részében vezetett a remekül kézilabdázó magyar férfi válogatott az olimpiai bajnok dánok ellen, végül azonban időn túli hétméteresből egyenlített az ellenfél, így döntetlennel ért véget a csütörtöki Eb-selejtező.

Gallai Péter

A két csapat a januári világbajnokságon is találkozott egymással, akkor hatalmas bravúrt elérve, a nyolcaddöntőben két góllal nyertünk az olimpiai bajnok ellen. Most az Eb-selejtezők során kerültünk egy csoportba, ahonnan az első kettő jut tovább a jövő évi kontinenstornára.

Zubai Szabolcsot és Iváncsik Gergőt köszöntötték Fotó: MKSZ

A szünetben az MKSZ a nyolcezer néző előtt elbúcsúztatta a 211, illetve 270 válogatottság után a nemzeti csapattól a vb-t követően visszavonuló két klasszist, a dunaújvárosi nevelésű Zubai Szabolcsot és Iváncsik Gergőt. - Küzdöttünk, hajtottunk, sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatban, a végén pedig két alkalommal is vezethettünk volna két góllal, és kis szerencse kellett volna sikerhez. Örülök, hogy válogatott pályafutásom során megadatott, hogy a Papp László Sportarénában játszhattam - értékelt Császár Gábor.

A két együttes vasárnap este Dániában találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!