Sport

2013.08.04. 22:00

Életformájuk lett az aikido

Amikor először elkezdte Fülöp László az aikido oktatását Előszálláson, bizony a helyiek közül többen azt mondták, nem örülnek a verekedős sportnak.

Dunaújvárosi Hírlap

A szkeptikusok úgy vélték, majd elmaradoznak a tanítványok. De nem így lett: a tanítványok kitartottak, több mint tíz éve együtt vannak, közülük többen túl vannak az egy kyus vizsgán, és készülnek a tanuló mesteri fokozatra. Osztermann Michael kilenc éve töretlenül folytatja a munkát. Az emberek megismerték, s mára már elismerik a filozófiáját, az eredményeit a harcművészetnek. A gyermekek egyre képzettebbek, szeretik a mestert, akinek már tanítványa, Tóth Ilona is segít, és a környező településeken is van már több csoportjuk.

Hatodik alkalommal szervezik meg a Tradicionális harcművészeti tábort a Velencei-tó partján. A háromnapos program pénteken reggel tábornyitással kezdődik, utolsó napján, vasárnap vizsgával ér véget. A gyakorlások jó felkészülést jelentenek azoknak, akik itt vállalkoznak a megmérettetésre. Előszállás, Daruszentmiklós, Alsószentiván, Dunaújváros, Szeged, Makó, Szentes és még sorolhatnánk a helyeket, ahonnan érkezik a közel nyolcvan résztvevő. Márkus Zsófi cecei kislány közülük a legfiatalabb, hétéves. Sokan jelentkeznek úgy, hogy semmilyen harcművészeti alapjuk sincs, csak másoktól hallottak a táborról.

Fő cél az, hogy a mesterekhez tartozó gyermekek, fiatalok megismerjék egymást, igazi csapattá kovácsolódjanak, és töltsenek el három mozgalmas és emlékezetes napot.

A tematika bővelkedik aikido, iaido, battodo, judo edzésekben. Gyakorolják a védekezéseket, csavarásokat, dobásokat, de nem marad el a játék és a kulturális események sora sem. Meghívott oktató Nagy Zsolt Szegedről, aki visszatérő résztvevője a tábornak. Szova Kriszta és Kata Százhalombattáról érkezik majd a csoporthoz, ők több éve judo-tudásukkal színesítik a programot. Nagykáldi Szabolcs Budapestről jön, a japán kardkészítés rejtelmeiről tart előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!