Sport

2016.11.27. 18:10

Elismerik a DLSZ munkáját

Dunaújváros - Pénteken este a Campus étteremben tartotta hagyományos évzáró ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Gróf András

Az évzáróösszejövetelen jelen volt többek között Gombos István Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere, Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, Bencsik István, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei elnöke, a DLSZ és annak bizottságainak vezetői, a támogatók, a partnerek, valamint a csapatok vezetői.

Az esemény elnöki asztala balról jobbra: Márton László, Nemes Ferenc, Mészáros István, Kalácska András, Tóth Imre, Gombos István, Bencsik István Fotó: Ady Géza

A köszöntőkből, valamint a DLSZ bizottságainak elnöki beszámolóiból kiderült, hogy a Dunaújvárosért díjjal kitüntetett szövetség azon civil szervezetek egyike, amelynek nagy közösségalkotó szerepe van, és a sporttal, a karitatív, jótékonysági akcióikkal példaértékű munkát végeznek. Már nem csak a város és környékbeli játékosokat mozgósítják a rendezvényeikre, hanem országosan is elismerik a szövetség által szervezett kupákat, Magyarország minden részéről érkeznek csapatok. Idén több mint kétezer amatőr játékos szerepelt a kispályás labdarúgó bajnokság, valamint a huszonkét különféle torna mérkőzésein. A Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokságban öt bajnoki, két öregfiú, és egy női osztályban mérkőztek meg egymással a csapatok.

A meghívott vendégek egyik asztala balról jobbra: Láng Csaba, Szemenyei István, Kovács Judit és Budavári Árpád

A meccseket elsősorban a Lorántffy iskola sportpályáján rendezték meg. A következő évre tervezett pályatest csere előtt, idén kicserélték a balesetveszélyessé vált oldalkerítést, a letört műanyag székeket és elvégezték a pálya körül szükséges karbantartásokat. A Római városrészi új műfüves pálya megnyitása lehetővé tette, hogy azok a csapatok is megfelelő borítású pályákon játszhassák le a mérkőzéseiket, akiknek eddig nem volt rá lehetőségük. Nagy segítség az is, hogy az új vidámparki műfüves kispályán is rendezhettek mérkőzéseket. A bajnokság mellett különféle tornákat, kupákat is szervezett a szövetség, így például a már tizenöt éves múltra visszatekintő Carissa Kupát, amely bevételéből idén a Jószolgálati Otthonnak segítettek sporteszközök vásárlásával. A negyedik alkalommal megrendezett Akarat Ereje Kupával Szatmári Ádámot segítik. De szerveztek már jótékonysági tornát Pecsét István megsegítéséért. Kupákat szerveztek a városi nagyrendezvényeken és ünnepnapokon is, és tornával adóznak két fiatalon elhunyt játékos, Héger Ádám és Ádám Anita emlékének.

A szövetség elismerésének bizonyítéka, hogy október 3-án az MLSZ Fejér megyei igazgatósága a DLSZ két vezetőjét, Tóth Imrét és Petrás Gábort, beválasztotta az MLSZ Fejér megyei igazgatóságának kispályás bizottságába, Budavári Árpádot a Dunaferr-DUE-Renalpin FC stratégiai vezetőjét és Hingyi László önkormányzati képviselőt, a DLSZ elnökségi tagját pedig az MLSZ Fejér megyei igazgatóság társadalmi elnökségébe. A másik komoly elismerés október 23-án történt, amikor Tóth Imrét, a DLSZ társadalmi felelősségvállalás bizottságának elnökét DMJV Önkormányzata Dunaújvárosért díjjal tüntette ki a közösségért és a városért végzett munkájáért.

Fontos mérföldkő az is a DLSZ történetében, hogy Petrás Gábor főtitkárt beválasztották, városunk oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!