Sport

2017.07.04. 18:20

Elkezdte a felkészülést a DPASE labdarúgócsapata

Hétfőn megkezdte a felkészülést a 2017/2018. évi NB III-as bajnokságra a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gallai Péter

Az újvárosiak az előző szezonban a harmadosztályú pontvadászat Közép csoportjában a negyedik helyen végeztek. Az augusztus tizenkettedikén induló bajnoki esztendőben nem szeretnének ennél a pozíciónál rosszabb helyen végezni. Ennek érdekében lehetőségeikhez mérten próbálják megerősíteni a keretüket. Jelenleg több játékos próbajátékon vesz részt, aminek tapasztalatai alapján dönt majd a szakmai vezetés a szerződtetésükről. Jelenleg még nincs döntés arról, hogy az NB III-as bajnokságra nevezett csapatok milyen csoportbeosztás szerint vágnak neki a sorozatnak.

Ami biztos, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a következő együttesek nevezését fogadta el: III. ker. TVE, Andráshida SC, BKV 2013 Futball Kft., Cigándi Futball Club Kft., Csepel FC Sportszolgáltató Kft., Csornai SE, Debreceni Egyetem AC, Diósgyőr FC Kft., Dunaharaszti MTK, Dunaújváros PASE Kft., Érd Városi SE, ESMTK LE Kft., FC Ajka Kft., FC Dabas SE, FC Tiszaújváros, Füzesgyarmati SK, Gold-Sport Szolgáltató Kft. (Kozármisleny), Gyirmót FC Kft., Gyöngyösi Atlétikai Klub, Hódmezővásárhelyi FC, Honvéd FC Kft., Községi Sportegyesület Iváncsa, Jászberényi FC, Kaposvári Labdarúgó Kft., M-Foci Nonprofit Kft. (Makó), Monori SE, Mórahalom VSE, MTK Budapest Labdarúgó Zrt., Nyírbátori FC SE, Paksi FC Kft., Pápai Perutz FC, Pécsi Sport Nonprofit Zrt., Pénzügyőr SE, Puskás FC Kft., Putnok FC Kft., Rákosmenti Községi SK, STC Futball Kft. (Salgótarján), THSE Szabadkikötő SE, Szekszárdi UFC, Szentlőrinci SE, SZEOL SC Kft., Tállya Községi SK, Tiszafüredi VSE, Tiszakécske Városi SE, Vecsési FC, Veszprémi Labdarúgó és Sportszervező Kft.

Az elmúlt szezonban szerepelt háromszor tizennyolc helyett, a következő évadban csupán háromszor tizenhat csapattal szeretné megrendezni az MLSZ az bajnokságot. Az indulási jogot szerzett Ferencváros II megszűnt, a Szigetszentmiklós is visszalépet. A hírek szerint mivel a Körmend, mint legjobb fel nem jutó csapat nem vállalja a szereplést, így mint legjobb kieső a Videoton II bennmarad, a Balassagyarmat pedig mint második legjobb fel nem jutó csapat ott lehet a mezőnyben.

Az újvárosi együttes tervezett felkészülési mérkőzései: Dunaújváros PASE - Budaörs (július 8. szombat 10 óra, Pálhalma Agrospeciál Sporttelep), Dunaújváros PASE ESMTK (július 15. szombat 11 óra, a helyszínt később jelölik ki), Dunaújváros PASE - BFC Siófok (július 22. szombat 11 óra, Pálhalma Agrospeciál Sporttelep), FC Ajka - Dunaújváros PASE (augusztus 05. szombat 11 óra, FC Ajka Sporttelep).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!