Sport

2017.03.26. 20:55

Elkullogó Farkasok - Esélye sem volt a rekordbajnoknak a Gorillák ellen

Karakteres, határozott játékkal és bravúros győzelemmel mutatkozott be a hazai amerikaifutball elitligájában az újonc Dunaújváros Gorillaz. Mindezt a rekordbajnok Budapest Wolves csapata bánta szombaton az újvárosi stadionban.

Szabó Szabolcs

DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Budapest Wolves 41-23 (9-0, 10-3, 7-6, 15-14)

Szombaton egy életre megtanulhattuk, hogy amerikaifutball-mérkőzésre sem csak az első percekben esünk be, ugyanis, aki e sorok írójához hasonlóan - önhibáján kívül - hanyagul viselkedett, az lemaradt egy sporttörténeti touchdown-ról (TD). A roppant energiával kezdő, majd 800 szurkoló által tüzelt Gorillák Mészáros Mártonnak köszönhetően az első pillanatokban 6-0-val indították a magyar amerikafoci kiemelt ligájának idei küzdelmét, amelyet az egyik sportadó is élő egyenes adásban közvetített.

Az álomszerű kezdés után tovább nyomott a hazai csapat, nem is eredménytelenül a a saját védekező területén (endzone) kóstolhatta meg a dunaújvárosi stadion gyepszőnyegét a tojáslabdát birtokló Wolves-játékos Bencsics Márk, és máris 9-0-ás állást mutatott az eredményjelző.

Kicsi a rakás - az ezüst mezes Gorillák a legfelsőbb osztályban ennél jobb debütálást el sem képzelhettek volna hazai pályán
Fotó: Ady Géza

A második negyedet is a hazaiak uralták, érezhető volt, hogy a fővárosiaknak nem ízlik a roppant kemény és fegyelmezett újvárosi játék. Ennek megfelelően alakult a derbi is: az Ezüsthátúak összehoztak egy újabb TD-t és egy hárompontost is sikerült bevinniük, amíg a Farkasok erejéből mindössze három pontocskára futotta. A Gorillák hívei kellemes meglepetésekkel eltelve vonulhattak a nagyszünetre (19-3). A harmadik negyedre összekapták magukat a vendégek, ám ez is inkább csak a verejtékes küzdéshez volt elég, jutalmuk két mezőnygól lett. A záró játékrész előtt már érezni lehet, érik a meglepetés, és ha nagy fordulat, azaz Gorillaz-összeomlás nem következik be, akkor bravúros győzelemmel indíthatja első HFL-es idényét az újonc. Az újvárosi szimpatizánsok örömére, minden az elvártak szerint alakult. A szépszámú közönség látványos akciókat szemlélhetett mindkét oldalon, a Farkasoknak ezúttal két TD is összejött, amíg a Gorillaz három tökéletes támadásvezetés után számolgathatta pontjait, amelyet sikerült az extra egységekkel is gyarapítani.

 

A számunkra álomszerűen alakuló találkozó végén 41-23-at mutatott az eredményjelző - fotózták is sűrűn a Gorilla-hívek. Remélhetően lesz még alkalmuk bőven hasonlóra a szezon során, erre minden esély megvan, ha ilyen motiváltan és okosan játszik az újvárosi csapat, amely ezzel a sikerrel letette védjegyét a kiemelt osztályban is.

E győzelemből érdemes lesz még több plusz energiát felszabadítaniuk Gorilláinknak, hiszen április 23-án a tavalyi bajnok Miskolc Steelers látogat Dunaújvárosba. Ha a két acélvárosi gárda már korábban is találkozott egymással, akkor is kőkemény csatát vívtak, várhatóan most sem lesz másként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!