Előkelő helyeken jutott be a döntőbe Kovács Zsófia

2017. május 19., 19:10 szerző: Jankó Árpád
komment
ESZÉK - Jól szerepeltek a magyar tornászhölgyek az eszéki világkupa első selejtezőnapján, Dévai Boglárka ugrásban, a Dunaferr SE versenyzője, Kovács Zsófia ugrásban és felemás korláton lett finalista.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A nőknél az Eb-ezüstérmes, olimpikon Kovács Zsófia felemás korláton és ugrásban kvalifikálta magát a legjobbak közé, felemás korláton 13,500 pontot kapott a gyakorlatára, amellyel a második helyről várja a szombati döntőt, ugrásban pedig 13,950 ponttal harmadikként zárt. Zsófia pénteken, a selejtezők második napján gerendán volt érdekelt.

Felemás korláton is szeretne javítani Zsófia Fotó: Ady Géza

- Ugrásban ugyanazokat az ugrásokat mutattam be, mint az Eb-n. Összességében jók voltak, az első ugrásom végén kicsit mély volt az érkezés, de ezt leszámítva, jó volt maga az ugrás. Korláton most egy könnyített gyakorlattal indultam, sajnos az egyik elemnél lerúgtam a korlátot és ez öt tized mínuszt jelentett, de így is sikerült másodikként kvalifikálnom magam a döntőbe. Mindkét szeren szeretnék majd javítani a szombati finálékban - értékelt a Dunaferr SE sportolója.

Edzője, Trenka János így vélekedett: - Felemás korláton Zsófit utolsóként szólították a negyedik körben, leépítettük a gyakorlatát 5,6-ra, talán a döntőben 5,8-cal indul majd, amellyel a második hely reális lehet, meg lehetne fogni az orosz lányt.

Jankó Árpád

2017. május 19., 19:10 szerző: Jankó Árpád

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...