Sport

2017.02.19. 20:25

Kedden javíthatnak a Dunaferr Sportegyesület röplabdázói

Szolnok - Vereséggel kezdte a férfi röplabda NB I felsőházi rájátszását a Dunaferr Sportegyesület csapata szombaton.

Gallai Péter

Openhouse Szolnok - Dunaferr SE

3:0 (24, 25, 18)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Ujházi Mónika, Tillmann Gyula.

Openhouse Szolnok: Rása, Török, Specht, Varga Z., Gönczi, Krupánszki, Bene (liberó). Csere: Farkas (liberó), Tóth G., Fülöp, Szabó A. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Bohnicsek, Kiss M., Szabó P., Gebhardt N., Kholmann, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Hartyányi (liberó), Novokrescsenszkov, Csizmadia, Guzmics, Móró, Stefanovics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Remekül alakult az első szett a dunaújvárosiak számára, hiszen sokáig öt-hat pont volt az előnyük, de a játszma végén rengeteg hiba csúszott a játékukba, ezt kihasználva a hazaiak fordítottak. A második szett tulajdonképpen megegyezett az elsővel. Ebben a játszmában is sokáig vezetett a Dunaferr, de a végjátékban ismét a szolnokiak koncentráltak jobban, így növelték az előnyüket.

Tomanóczy Tibor együttese a párharcban hátrányba került
Fotó: Ady Géza

A harmadik szettre egy kissé megszeppenve érkezett a dunaújvárosi alakulat, amit a hazaiak ki is használtak, és hétpontos előnyre tettek szert. Tomanóczy Tibor azonban lelket vert a tanítványaiba, akik 16-15-re fel is zárkóztak. Ez azonban annyira kivette az erejüket, hogy a végjátékban már ismét a szolnokiak akarata érvényesült. A rutinosabb játékosokból álló Szolnok teljesen megérdemelten szerzett előnyt a párharcban, mert játékosai a döntő pillanatokban sokkal jobban koncentráltak, mint a dunaújvárosiak.

A Dunaferr gárdájától a folytatásban sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, ha be szeretne kerülni a legjobb négy csapat közé. Nemcsak a játszmák elején, hanem a hajrában is figyelniük kell a játékosoknak, mert ellenkező esetben a szolnokihoz hasonlóan alakulnak majd a mérkőzéseik. Nem szabad mindent a rutintalanság számlájára írni, hiszen a csapat többsége már legalább két éve az NB I-ben pallérozódik. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc következő mérkőzése kedden 18 órakor lesz a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!