Sport

2017.04.28. 17:35

Először Újvárosban - Magyarország - Székelyföld hokigála

Dunaújváros - A negyedik székely - magyar hokigálát rendezik meg május elsején a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Először költözik az esemény Magyarországra, az előző háromnak Székelyföld, Gyergyószentmiklós volt a házigazdája.

Agárdy Csaba

Vargyas Lászlótól, az esemény ötletgazdájától és főszervezőjétől megtudtuk, az előkészületek a terveknek megfelelően történnek, így semmi akadálya annak, hogy igazi hokiünnep legyen hétfőn a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

- Jegyek még korlátozott számban kaphatóak, ezért kinyit a jégcsarnok pénztára a mérkőzés előtt. Aki nem fér be a csarnokba, az se essen kétségbe, mert a létesítmény melletti sörsátorban óriáskivetítőn követhető lesz a meccs.

Kialakult a két csapat kerete. Magyarországot többek között Ladányi Balázs, Szuper Levente, Szélig Viktor, Horváth András, Palkovics Krisztián, Pozsgai Tamás, Magosi Bálint, Peterdi Imre, Tokaji Viktor, Szilassy Zoltán, Azari Zsolt, Somogyi Balázs, Rajna Miklós, Kiss Dániel, Kiss Ákos, Hegyi Ádám és Kozma Zoltán képviseli.

Három erdélyi mérkőzés után Dunaújvárosban találkozik a székely és a magyar hokiválogatott

Székelyföld színeiben Becze Tihamér, Molnár Szabolcs, Bartalis István, Bartalis Balázs, Nagy István, Moldován Ervin, Péter Róbert, Ruczuj Gellért, Baróti Zsolt, Borsos Attila és Antal Zsombor is jégre korcsolyázik.

Az eseményre amelynek fővédnöke dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, Erdélyből több polgármester is érkezik. Arról se feledkezzünk el, hogy meccs jótékonysági célt is szolgál. A találkozó teljes bevételét a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapja. A gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között tengődő gyermekek felkarolása. Nemcsak a jegyeladásból befolyó összeg kerül az alapítvány számlájára, ugyanis licitálni lehet a korongbedobásra, valamint úgynevezett huszonharmadik játékos is lesz. A szurkolók közül, aki a legnagyobb licitet teszi, tagja lehet a székely, illetve a magyar válogatottnak.

A program

Vasárnap: nyilvános edzés: 17 óra (magyar). 18 óra (székely).

Hétfőn 14 óra: kapunyitás (udvar). Székely népi étkek, mics, nyakaskaraj, kürtőskalács. Igazi Csíki sör sátor. 14.30: Spartan Cheerleaders bemutató. 15.00: Néptáncbemutató: Szárszó Bence és Rőfi Renáta Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. 16.00: kapunyitás (jégpálya). 16.30: gyerekek bemutatója, az Acélbikák apróságai adnak ízelítőt a tudásukból. 17.25: a Győri Nemak-Dana ETO HC hokisainak és műkorcsolya-szakosztályának közös meglepetése. 17.35: bevonulás, 17.40: a Dunaújvárosi Vegyeskar előadása, 17.45: köszöntő, nyitóbeszéd. 17.55: himnuszok, megemlékezés. 18.05: korongbedobás.

Az első szünetben műkorcsolya-bemutató Gede Jázmin és Varga Virág előadásában.

A második szünetben tombolasorsolás.

20.15: záróbeszéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!