Sport

2014.03.03. 19:40

A kenus Hajdu Jonatán az utánpótlás korosztály legjobbja

Dunaújváros/Budapest - Ünnepélyes keretek közt díjazták 2013 legeredményesebb utánpótláskorú sportolóit, az egyéni kategóriában a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán lett a győztes!

Gallai Péter

Tóth József, a Héraklész program vezetője adta át az elismerést a dunaújvárosi Hajdu Jonatánnak (Fotó: MOB)

A Magyar Olimipai Bizottság a Budapest Kongresszusi Központban rendezte a jubileumi, X. Héraklész Díjátadó Gálát, melyen az egyéni legjobbak mellett kettő-négy fős kiscsapat és csapat kategóriában is elismeréseket adtak át. A 2001 óta 2012-től a MOB keretein belül működő utánpótlás-menedzselő Héraklész programban szereplő, legeredményesebb sportolók és edzőik elismerése évtizedes hagyomány.

A Héraklész Bajnok (14-18 éves korosztály), és a Csillagprogramnak (18-23 éves korosztály), húsz sportágban, évente mintegy 1800 sportoló a kedvezményezettje, a program igazgatója Tóth József, a MOB utánpótlás osztályának vezetője.

A 2013-as eredmények alapján az egyéni díjazottak közt a férfiaknál az első helyen a Dunaferr SE kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok ifjúsági kenusa, Hajdu Jonatán (edzői Molnár Gergely és Hubik András) végzett. Hajdu korábban a Magyar Kajak Kenu Szövetségnél is az év utánpótláskorú sportolója lett, és ebben a kategóriában megnyerte lapunk közönségszavazását, az Aranyalma díjat is. A hölgyeknél a junior világ- és felnőtt Európa-bajnok öttusázó Földházi Zsófia nyert.

- Azokat a fiatalokat díjazzuk, akik számos világversenyen bizonyították, hogy a legjobbak között is a legjobbak - emelte ki ünnepi köszöntőjében Borkai Zsolt, a MOB elnöke.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!