Sport

2013.12.09. 16:40

Takács Krisztián MEFOB bajnokságot is nyert a felkészülés alatt

Dunaújváros - Hétfőn elutazott a rövidpályás úszó Európa-bajnokságra a magyar válogatott, köztük két dunaújvárosi úszó és edzőjük is. A torna előtt Takács Krisztián még az egyetemi bajnokságon is szerepelt.

Gallai Péter

Frankfurt érintésével jutott el a dániai Herningbe a magyar küldöttség, ahol csütörtöktől vasárnapig zajlik a rövidpályás Európa-bajnokság, amelyen a Dunaferr-DVSI-t két úszó, Balog Gábor és Takács Krisztián képviseli és edzőjük, Kovács József is kiutazott a helyszínre.

A kontinenstornára való felkészülés közben Takács szerzett egy bajnoki címet, méghozzá az egyetemisták és főiskolások országos bajnokságán (MEFOB), ahol a Dunaújvárosi Főiskolát képviselte. A Komjádi uszodában rendezett seregszemlén huszonnégy intézmény 186 hallgatója versenyzett az érmekért köztük megannyi válogatott klasszis is. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnökének megnyitója után következett a sprinterek maratonija: 50 gyorson 11 futamra volt szükség, hogy valamennyi nevező leúszhassa a távot. A távon a dunaújvárosi színekben induló szerspecialista, Takács Krisztián legyőzte a Budapesti Műszaki Egyetemet képviselő Cseh Lászlót. és ezzel aranyérmes lett.

Összesítésben a férfiaknál Cseh, a hölgyeknél Mutina Ágnes és Verrasztó Evelyn vitte el az aranyak többségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!