Sport

2017.04.05. 17:40

Eb-selejtezőre utazott a futsalválogatott

Felkészülten indult szerdán Azerbajdzsánba az Eb-selejtezőre a magyar futsalválogatott. Hasznos volt a japánok elleni két válogatott találkozó, és a szerbek elleni, nem hivatalos, zárt kapus összecsapás.

Gróf András

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sito Rivera a következőképpen nyilatkozott az indulás előtt.

- Akárcsak a japánok elleni dupla mérkőzés, úgy a szerbek elleni találkozó is kitűnően szolgálta a felkészülésünket. Gyors, dinamikus csapatok ellen hangolódhattunk a selejtezőkre. Az albánok elleni bakui nyitány előtt a legfontosabb taktikai elemek finomítását tűztük ki célul, valamint kiemelt hangsúlyt kapott a pontrúgások gyakorlása. A játékosok felkészültek az előttük álló feladatra. Bár most még érezhető egy kis fáradtság az intenzív edzések után, az utolsó napok a frissítés jegyében telnek, így szombaton remélhetőleg mindenki csúcsformában kezdi meg a tornát.

A fehér mezes dunaújvárosi Németh Péter (4) és Horváth Norbert (3) is elutazott a válogatottal
Fotó: Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosiak fiatal játékosa, Horváth Norbert szerint is felkészültek az azerbajdzsáni megmérettetésre.

- Alaposan feltérképeztük a leendő ellenfeleinket, de első helyen az albánokra koncentrálunk. Ez az ellenfelünk ezekre a mérkőzésekre egy olasz és egy brazil játékost honosított, ami jelentős erősítést jelent a számukra. A játékerejükről annyit, hogy az angolokat, akiket mi megvertünk, ők is nagyon simán legyőzték. Ezért azt gondolom, hogy hasonló szinten lehetnek, mint mi, de győzni fogunk ellenük. Az azeriek válogatott szinten a világ elitjébe tartoznak. A soraikban jó néhány honosított brazil és egyéb értékes játékost találhatunk. Azt gondolom, ha az albánok és a bosnyákok elleni meccsünk úgy sikerül, ahogy tervezzük, akkor az azerieknek is lesz ellenünk félnivalójuk a harmadik mérkőzésen.

A magyar válogatott utazó kerete a következő: Tóth Gyula (ETO FC Győr), Matkovics Gábor (ETO FC Győr) kapusok. Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu), Klacsák Bence (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Komáromi Péter (FTC Futsal-Fisher Klíma), Bita László (Dunakeszi Kinizsi), Gál István (MVFC-Berettyóújfalu), Horváth Norbert (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Dávid Richárd (ETO FC Győr), Rábl János (MVFC-Berettyóújfalu), Németh Péter (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Harnisch Ákos (ETO FC Győr), Hosszú Ádám (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Dróth Zoltán (Kairat Almaty) mezőnyjátékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!