Sport

2017.05.23. 17:20

Emelt fővel a csata után - Fehér Zsolt maradéktalanul büszke

DUNAÚJVÁROS Futsal körökben a vendégcsapatoknak eléggé riasztó mértékű Rába ETO-s győzelmek emlékét őrző Magvassy Sportcsarnokban újabb fiesztára készülődött a hazai közönség hétfőn este, amikor a Dunaferr DUE-Renalpin FC volt az ellenfél.

Balogh Tamás

Csak a maguk szolid módján. Szerencsére túlpörgetett ultrák, és egyéb külsőségek nélkül. A hazai csapat a szokásos magabiztosságával tette a dolgát, derűsek, mi több mosolygósak voltak. Biztosak voltak az újabb sikerben. Nem álmodtak nagyot, csak egy gyors egygólos sikert. A helyén értékelték a vendégcsapatot, hiszen a Dunaferr elleni 4-4 különleges eredmény volt a számukra a rájátszásban. Angulo Lopez Marco Antonio vezetőedző élményei is józanságra intették őket a csütörtöki újvárosi meccsnézés után.

Az első pillanattól izzott a pálya, és mindkét részről elképesztő mennyiségű helyzet maradt ki az embert próbáló nyílt, férfias csatában. A Rába ETO végül 2-1-es sikerével megérdemelten hódította el az újabb bajnoki címét.

A dunaújvárosiak mestere szerint igazi csapat az övék

Fehér Zsolt, a dunaújvárosiak vezetőedzője így értékelt: - Úgy érzem, hogy nagyon jól harcoltunk, és a mérkőzés végén, ha jobban koncentrálunk, akár meg is fordíthatjuk az eredményt. Óriási fegyvertény lett volna, ha el tudjuk vinni az egyik pontot. Maradéktalanul büszke vagyok a játékosaimra. A miénk egy igazi csapat! Szomorú dolog, hogy a győrieknél egyetlen magyar játékos volt a pályán. Ez azt bizonyítja, a csapatom ma nagyon jól játszott, és az ellenfél edzője csak a külföldi játékosokkal tudott helytállni. A helyzeteink nem úgy alakultak, ahogy kellett volna, illetve rúgtunk egy öngólt, és amit szögletből kaptunk, azt is le kellett volna védekeznünk. Kértem a játékosokat, hogy koncentráljanak, mert minél tovább maradunk a mérkőzésben, annál nehezebb dolga lesz az ellenfelünknek.

Angulo Lopez Marco Antoniotól a Rába ETO vezetőedzőjétől zárszóként ezt hallottuk: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert ellenfelünk is nagyon jól és zártan védekezett, kiválóan felkészült erre a mérkőzésre is. Szeretném üdvözölni a Dunaferr csapatát, mert minden pillanatban nagyon sportszerűen viselkedtek, és természetesen az én játékosaimat, akik kiválóan dolgoztak. Boldog vagyok, mert három mérkőzéssel a vége előtt már bajnoknak mondhatjuk magunkat!

Harnisch Ákos, a Rába ETO válogatott játékosa: - Minden évben változik a bajnokság és a csapatok is. Nyilván az első bajnoki cím elérésének érzését semmihez sem lehet hasonlítani, de mindegyiknek, ennek is nagyon örülünk. Az idei bajnokság sokkal erősebb volt, mint a korábbiak. A Haladásnak nem úgy sikerült, mint számítani lehetett rá, de a Dunaferr bebizonyította, hogy magyar játékosokkal is meg lehet szorítani bennünket. Nagyon jó kis társaság. Szerintem ők fognak odaérni a második helyre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!