Sport

2017.02.15. 18:35

Ennél jobb motiváció nem kell

Dunaújváros - El kell ismerni minden hozzáértő egybehangzó véleményét: a rájátszás új bajnokság, hatalmas lehetőségekkel. A MOL Liga negyeddöntőinek keddi nyitányából számunkra legfontosabb az UTE - Dunaújvárosi Acélbikák izzó összecsapása és a mieink győzelme volt. Folytatás a Dunaújváros Jégcsarnokban este hatkor.

Balogh Tamás

A négy győzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezetnek az Acélbikák. Ez kinek az érdeme? Duschek, Heikki Mälkiä, Azari, Keegan Dansereau, Lencsés, esetleg a buszra pattant szurkolók döntöttek? Valószínűleg sokkal inkább a csapat együtt. Nyilvánvalóan a buzdítókkal közösen. Szép dolog és lelkesítő. Az Acélbikáknál a kedd este a szerény ünneplésé volt, szerda reggeltől pedig ismét a kőkemény munka következett.

A csapat finn mestere azt mondta az első mérkőzésről, amelyen minden játékosa keményen odatette magát, hogy a védekezés és a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt!

Borbás Gergelyék az UTE ellen nagy bravúrral indították a négy győzelemig tartó csatasorozatot Fotó: Zsedrovits Enikő

Az ellen mestere, Szilassy Zoltán szerint a meccs nagy részében keményen dolgoztak, de sajnos a lényegi rész, azaz a góllövés elmaradt.

Strenk Hunort, a dunaújvárosi csapat edzőjét szerdán arról kérdeztük, hogy miben volt ez más, mint egy bajnoki összecsapás? - Magasabb tempó és hőfok, nagyon sok egy az egy elleni párharc, olykor szikrázó jelenetek, sok testjáték jellemezte a mérkőzést. Jól bírtuk fizikailag, hiszen sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset. Ennél az eredménynél nagyobb motiváció nem kell egy csapat számára a folytatáshoz. Túl nagy jelentőséget nem szabad ennek az eredménynek tulajdonítani. Máris a folytatásra készülünk. Az a csapat fog nyerni, amelyik azon a napon jobban akarja a győzelmet, és többet tesz a siker érdekében.

Egy rövid ünnepséggel kezdődik a ma esti mérkőzés. Az Acélbikák legeredményesebb játékosát Keegan Dansereaut nem csak a kiváló játéka, de a felszerelése miatt is könnyen követhetjük a rájátszás mérkőzésein. Az aranyszínű sisakja és a Top Scorer feliratú meze hirdeti, hogy ő volt a liga legeredményesebb, így a legértékesebb játékosa az alapszakaszban. A 18 órakor kezdődő összecsapás előtt ezt a kiváló sportembert fogják köszönteni. A párharchoz kapcsolódó hír, hogy a klub közösségi oldalán tippelős játékra várja az érdeklődőket. Ez a Playoff tippelj és nyerj! elnevezésű akciójuk. A rájátszás valamennyi mérkőzésére várják a játszani vágyó drukkereket, a legjobban tippelő szurkolók pedig DAB-relikviákat nyerhetnek.

Ami pedig a többi párharcot illeti.

DVTK Jegesmedvék - FTC 4-5, a Fradi is odatette magát. Oda a bajnok pályaelőnye, akinek hússzal több lövése sem volt elég a győzelemhez. MAC Budapest - Fehérvári Titánok 7-1, Majoross Gergely merész ellenfél választása egyenlőre fényesen működött.

Debrecen - Brassó 6-3, csak a játékvezetői fogat volt tartalékos, a csapatok tették a dolgukat. A szlovák bírók késése miatt 50 percet csúszott a kezdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!