Sport

2013.06.05. 16:25

Eredmények, tervek a DASE-nél

Dunaújváros - Elérkeztünk az asztalitenisz-csapatbajnokság befejezéséhez. Most már csak néhány sorozatban játszanak az együttesek. Ezúttal a DASE évét értékeljük.

Jankó Árpád

A DASE gárdái között a hétvégén az NB I B-s lánycsapat és az NB III-ban szereplő együttes, a fakó lépett az asztalhoz. Az NB II-ben már korábban befejeződött a sorozat. A csapat a megszerzett tizenöt pontjával a hetedik helyen végzett. Ez a helyezés valamivel gyengébb, mint a tervezett. Igaz, az ötödik helyen  végzett Bonyhád is csak tizenhat pontot gyűjtött. A társaság legjobbja, a csapat húzó embere, Nemes Szilárd volt, de örömteli, hogy az elsőéves Mizsei Tamás is nagyszerűen megállta a helyét. Tőle egyre jobb eredmény várható.

A második csapat az NB III-ban az előkelő negyedik helyen zárt huszonnyolc ponttal. Annak ellenére, hogy a végén, tartalékosan vereséget szenvedett a Balatonfüred együttesétől. Egységes, sikeres jó csapatmunka jellemezte ezt a formációt. Az ősztől várhatóan a megyei bajnokságban szereplő fiatalok is lehetőséget kapnak majd a bizonyításra ebben a bajnokságban. A megyei felnőtt csapatbajnokság utolsó fordulójában Bicskén nyert a DASE III gárdája (11-7), s ezzel a felsőházban a harmadik helyen végzett. Ebben a szép sikerben a következők osztoztak: Bodó László, Kutschi Zoltán, Kada István, Hertelendy Amadó, Tóth István.

Dobogósok: Kada István, Hertelendy Amadó, Tóth István, Kutschi Zoltán, Bodó László, Török József vezető

Az NB I B-ben játszó lányok a bajnokságban a nyolcadik helyen fejezték be a küzdelmeket nyolc ponttal. Elsősorban az ő indításuknak az volt a célja, hogy a fiatalok játéka egyre jobb legyen, fejlődjenek a lányok. Ez nagyon is sikerült, örömteli a tapasztalható előrelépés. 
Összességében elmondható a DASE bajnoki teljesítményéről, hogy a szakosztály eredményes évet fejezett be.

Természetesen a bajnokság befejezése után máris érlelődnek az egyesület jövőt érintő tervei is. Ezekről most csak nagy vonalakban számolt be Török József szakmai vezető. 

- Miután a megyei felnőtt csapatbajnokságban szereplő fiatalokkal dobogós helyet értünk el, gondolkodunk azon, hogy többeket közülük beépítünk az NB III-as csapatba. Sőt, azon is törjük a fejünket, hogy a megyei felnőtt csapatbajnokságban DASE IV néven indítunk egy csupa fiatalokból álló csapatot, amelyben Bajusz Bence, Láng Dominik, Kóré Ádám, Jójárt Dániel, Jójárt Bence pingpongozna. Náluk nem az eredmény lenne a fontos, hanem a töretlen fejlődés. Ebben remélhetően a szülők is támogatnak majd bennünket. A jövőben nem várható, hogy a másodosztályban szereplő csapat összetétele változik. Továbbra is bízunk Nemes Szilárd sikeres szereplésében. Az NB II-ben az ötödik-hetedik hely, vagyis a középmezőny a cél, az NB III-as csapat most csak két ponttal maradt le a dobogó harmadik fokáról, jövőre ezt ismét meg kell próbálni. Abban is reménykedünk, hogy ősszel megerősödik majd a női együttesünk az NB I B-ben. Legalább egy-két asztaliteniszezőt szeretnénk leigazolni.

A szakmai vezetőtől azt is megtudtuk, hogy az utánpótlás-csapatbajnokságban, kivéve a lánycsapatot, az újonc, a serdülő, az ifjúsági korosztályokban is a DASE gyerekei szerezték meg az első helyet. (A lányoknál a főiskola együttese végzett az első helyen.) Remény van arra is, hogy az őszi folytatás is ilyen sikeres lesz. Eseményekben is bővelkedik majd a DASE. Ősszel rendezik meg a Pentele Kupát,  amely továbbra is az ő szervezésükben, régiós verseny lenne, azaz Fejér, Veszprém és Komárom megye küldené majd el versenyzőit. Lesz Móricz Kupa is, amelyet a  klubnak  sokat segítő Móricz iskolában tartanak meg. A felsorolás után igazából talány, hogyan képes a DASE rendkívül szerény anyagiak mellett sikerrel működni.  Tény, többet érdemelnének, jóformán a tagdíjakból tartják  fenn magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!