Sport

2017.06.16. 18:30

Eredményes évet zárt a DPASE labdarúgócsapata

DUNAÚJVÁROS - A 2016/2017. évi NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjának küzdelmeit a negyedik helyen zárta a Dunaújváros PASE együttese.

Gróf András

A dunaújvárosiak a harmincnégy fordulóban összesen hatvannégy pontot gyűjtöttek. Tizenkilenc győzelmet arattak, hét döntetlent játszottak, és nyolc alkalommal vesztesen hagyták el a küzdőteret. Hetvenhétszer vették be az ellenfél kapuját, míg az ellenfelek negyvenegy alkalommal tették meg ugyanezt. Az együttes házi gólkirálya huszonegy találattal Tóth Tibor lett, aki ezzel a teljesítménnyel az összesített versenyben holtversenyben felállhatott a dobogó harmadik fokára. A csapat egész éves produkcióját Dobos Barna vezetőedző értékelte.

- Tavaly nyáron, a szezon indulása előtt a legfontosabb feladat a negatív gazdasági helyzet kezelése volt. Egy teljesen új csapatot kellett építeni, így az indulásnál sportszakmailag egyetlen célunk lehetett, mégpedig a harmadosztályú tagság megőrzése.

Ehhez képest az ősszel sokáig dobogós helyen állt az együttes....

- Várakozáson felül szerepeltünk ebben az időszakban. A télen szerettük volna tovább erősíteni a csapatot, ezért leigazoltuk Farkas Viktort és Szepessy Róbertet. Bíztunk benne, hogy az ő tudásuk és személyiségük segíti a fiataljaink fejlődését. A csapatba építésük nem volt egyszerű feladat. Meg kellett találni Szepessy és Tóth Tibor ideális pozícióját a pályán, ami a tavaszi szezon végére sikerült is. Dobos Áronnal, Csehi Tamással és Király Bencével kiegészülve gólerős csapatrésszé váltak, akik közül bárki az ellenfelek kapujába találhatott.

A hazai jó eredményeket nem mindig követte hasonló idegenbeli szerepelés...

- Ez a kettősség a rutintalanság számlájára írható, hiszen a keret tagjainak nagyrésze még nem rendelkezett NB III-as tapasztalattal sem. A végére azonban sikerült eltüntetni ezt a hiányosságunkat, így elmondható: a szakmai stáb profi szemléletének köszönhetően nagyszerű évet zártunk.

Az utolsó forduló nem csak a vereség miatt kellemetlen emlék, hanem az egyenlítő találat szerzője, Dobos Áron súlyos sérülés miatt is...

- Keresztszalag szakadás miatt csütörtökön megoperálták Áront, akire ezért a következő félévben nem számíthatok. Az ő hiánya nagy érvágás, hiszen fiatal kora ellenére a csapat meghatározó játékosa volt az elmúlt évben. Teljesítményével magára irányította a figyelmet, így a műtétje ellenére több első osztályú és külföldi egyesület is érdeklődik iránta.

Milyen változások várhatóak a csapat életében a nyár folyamán?

- Nagy probléma számunkra a minimális költségvetés, így merész célokat nem tűzhetünk ki magunk elé. Természetesen, mint minden sportember szeretnénk előrelépni. Tudjuk, melyik posztokon kellene erősítenünk. Szerencsére szívesen jönnének hozzánk játékosok. Folyamatosan egyeztetünk a játékosokkal, hiszen szeretnénk, ha a keret legfontosabb tagjai maradnának a klubnál. Lesznek a szurkolók számára talán meglepő távozók, de a mag mindenképpen együtt marad. A fiataljaink számára is rendkívül sokat jelentett az elmúlt esztendő, hiszen ebben az időszakban sokkal rutinosabbak lettek. Megszokták ennek az osztálynak, a felnőtt labdarúgásnak a légkörét.

A nyári időszakban nem sok pihenőt kapnak a labdarúgók. A gárda mikor kezdi a felkészülést a következő bajnoki esztendőre?

- Július 3-án kezdjük a munkát, hiszen augusztus második hétvégéjén indul az őszi szezon. Hétközben tréningek, hétvégeken pedig edzőmérkőzések várnak a társaságra. Még az is nyitott kérdés a számunkra, hogy melyik csoportba sorolnak minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!