Sport

2016.10.05. 17:20

Eredményesen eveztek a Lágymányosi-öbölben a Dragon Steel SE versenyzői

Budapest - A dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői sikeresen szerepeltek az elmúlt szombaton a Lágymányosi-öbölben megrendezett Budapesti Sárkányhajó Fesztiválon.

Gróf András

A kitűnő időben megrendezett viadalon harminchárom egység állt rajthoz. Az újvárosiak női és vegyes csapattal indultak a 200 és a 2000 méteres futamokban. A délelőtt folyamán az egyesület hat lánya egy kormányossal, a székesfehérvári Dragon Aqua SE-vel kooperációban indult női futamon a Házisárkány Kupa kategóriában.

A Lágymányosi-öbölben ismét bizonyították tudásukat a Dragon Steel sárkányhajósai Fotó: amatőr felvétel

Mindkét időfutamban a második helyet szerezték meg, így összesítésben a második helyen végeztek. A Vegyes Kupa -ban Dragon Steel néven vágtak neki a keménynek tűnő 200 méteres rangsoroló futamnak, és a legjobb második időt harcolták ki. Ez alapján a legjobb dimenzióba jutottak, ahol még további két időfutamot eveztek, és az 5. és a 3. hely alapján az összesítésben a 4. helyet érték el. A Marathon Open Kupa -ban 2000 méteres távon a vegyes összetételű csapattal indultak el. Az open kategóriában elsősorban tiszta fiú hajók indulnak. Az újvárosiak 9 nővel és két újonnan bevetett társsal vették fel a harcot. Az újvárosi egység a II. időfutamban 3. helyen végzett, ami az összesített 7. helyet jelentette. Levezetésként, rögtön átszállás után még női csapattal is nekivágtak a 2000 méteres távnak. A fiú open mezőnyben a lányokkal derekasan helyt áll, hiszen az összesített 13. helyen zártak, maguk mögé utasítva négy csapatot.

Az újvárosiak premier vegyes csapatának a versenyzői: Bíró Andrea, Csobaji Botond, Csonka Edit, Gálné S. Éva, Illés Zsolt, Katona Márk, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Mészáros Attila, Nagy Sándor, ifj. Nagy Sándor, Polgár Attila, Polgárné B. Andrea, Rubicsné G. Lívia, Ruffing Gyöngyi, Schäffer Tamás, Szabóné M. Rita, Szatmári Csaba, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Urbán Csaba, Vajer Pál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!