Sport

2016.07.28. 15:05

Éremhalmozó "brazilok" - A FOX SE jiu jitsuban is rendszeresen bizonyít a különböző versenyeken

Dunaújváros - Siófokon rendezték meg a Global Grappling viadalt jiu jitsu versenyzőknek. A Dunaújváros Hipszki BJJ sportolói nyolc arany- hét ezüst és két bronzéremmel zárták az eseményt.

A Fox SE brazil jiu jitsu szakosztálya Hipszki László nagymester vezetésével készültek fel a versenyre. A Hipszki BJJ-nek Portugáliában és Magyarországon - Dunaújvárosban - vannak iskolái. A mester évente három-négy alkalommal egy-egy hónapot tölt hazánkban, hogy segítse az itteni akadémia fejlődését.

A dunaújvárosi csapat. Balról jobbra: Szabó Bence Milán, Paddi Attila, dr. Domboróczky Zoltán, Domboróczky Botond, Gyetvai Balázs, Sági Roland, Mészáros Márk. Fotó: amatőr felvétel

Távollétében egyik tanítványa - Gyetvai Balázs - vezeti az edzéseket, akivel a kor vívmányainak hála napi kapcsolatban vannak és folyamatosan egyeztetnek, hogy mindig a lehető legjobb képzést kapják a tanítványok. Akadémiánkra hét évestől a negyvenöt férfiak és nők járnak. Rendkívül jó hatással van a problémás gyerekekre, mert tiszteletet, becsületet,szorgalmat,fegyelmet, odafigyelést, nagyfokú önálló gondolkodást,mozgékonyságot, erőt, gyorsaságot, állóképességet, kitartást, bátorságot igényel. Az Arab Emirátusokban már kötelező tananyag az iskolákban.

Az elmúlt év versenyein összesen huszonnégy arany-, tizenöt ezüst- és nyolc- bronz érmet szereztek. Köszönet illeti: Baki Endre Fox SE elnökét az anyagi és erkölcsi támogatásért.

Nem csak versenyezni vágyókat hanem hobbi szinten sportolni akarókat is várunk minden nap 17 órától Gutenberg köz 2-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!