Sport

2015.07.05. 17:04

Erőpróbák a Duna-parton: '' Bocs, most épp meghaltam '' (frissítve)

Dunaújváros - Mindent elmond egy versenyről, egy sportrendezvényről, ha a résztvevők vastapssal köszönik meg a szervezőknek, hogy itt lehettek. Így történt ez a második alkalommal megrendezett Aquarius Triatlon Versenyen, vasárnap délután.

Szabó Szabolcs

Boldog születésnapot - üdvözölte a szervezők csapatát is erősítő, egyben a triatlon próbáját is teljesítő Makai Gábort egy sporttárs, miközben a 43. születésnapját ezen embertpróbáló küldetéssel is ünneplő úriember sokadik körét futotta az alsó Duna-parton. A hajrázás közben elhangzott viszontválaszon sokan derültek: Köszönöm megvan...

Mindeközben a hangfalakból üvöltött az örökérvényű AC/DC megunhatatlan Highway To Hell-je. A rakendrollhimnusz egyben remek jellemzést is adott a több mint 260 versenyzőt számláló mezőnyre váró erőpróbákról. A triatlonistákra ugyanis 1,9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpározás és némi levezetesként egy félmaraton várt a rekkenő szombati kánikulában.

A kerekezők élcsapata az egyik időmérő ellenőrző pontnál sokan, sokat dolgoztak, hogy minden sikerüljön az újvárosi triatlonon
Fotó: Ady Géza

„Bocsánat, hogy nem vagyok most éppen túl szofisztikált, de az előbb majdnem meghaltam” – értékelte a triatlonos kihívást teljesítő, a célba érkező versenyző, aki kicsivel később már úgy vélte, élete egyik legjobb versenyén van túl, és számára is kellemes meglepetés volt a dunaújvárosi pálya és a verseny mögé tett minőségi szervezői munka. Ami a halálközeli élményt illeti, azt lapunk alkalmi csapatának, a D. Hírlap Triatlon Crew egységének tagjainak is volt alkalmuk megismerni, ám srácaink, ha nem is világbajnoki szintidővel, de teljesítették a távot. De kezdjük az elején, pontosabban a tereprendezésnél, hiszen a 2. Aquarius Triatlon Verseny szervezőcsapata már szombaton délelőtt birtokba vette a helyszít, jelesül az alsó Duna-partot, hogy berendezze a versenypályát.

Vasárnap reggel korán kelt minden érintett, hiszen reggel hét órakor kezdődött a regisztráció, majd az ilyenkor kötelező iránymutatás és szabályegyeztetés után reggel kilenc órakor a mezőny az öbölben rendezett úszás számmal kezdte az erőpróbát. A közel két kilométeres távot a legjobbak röpke fél óra alatt teljesítették, majd következhetett a kerekezés, amely komolyan szétszálazta a mezőnyt. Sajnos pár kisebb koccanás és rosszullét mellett egy komolyabb baleset is történt. Egy szabálytalanul közlekedő motoros találkozott egy versenyzővel, az eredmény: a biciklistát kéztöréssel szállították kórházba a mentők.

A mindent eldöntő hajrá ezúttal is a félmaratonra maradt, a több mint huszonegy kilométeres táv élbolya nagyon együtt volt, a verseny első három helyezettje alig egy percnyi különbséggel ért célba. A férfiak triatlon mezőnyének első három helyén sorrendben Hirt Márton, Kiss Attila, Szabó Gyula osztozott, míg a hölgyeknél, Juvanzic Edina, Páncél Andrea és Hajtó Erika hozta el az első három helyet.

 

Folytatása következik jövőre?

A verseny szervezőit is a színpadra szólították az eredményhirdetést követően. Gyorsértékelés. Az éremosztás után a szervezőcsapat részéről Herczeg Ferenc szolgált gyorsértékeléssel: – Még mi is a verseny hatása alatt vagyunk és nagy öröm számunkra, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a versenyzőktől és a szurkolóktól. Vasárnap közel 260 amatőr és profi sportoló állt rajthoz a triatlon, a váltó, a csapat és az egyéni versenyszámokat tekintve.

Hűs habok, 22 fokos volt az öböl vize vasárnap reggel, e hőmérsékletet később visszasírták a versenyzők
Fotó: Ady Géza

A tervezési szakaszt is ideértve több mint egy féléves komoly szervezőmunka előzte meg a 2. Aquarius Triatlon Versenyt, sokaknak tartozunk köszönettel, ideértve a támogatókat, a város önkormányzatát és azokat a lelkes önkénteseket, diákokat, akik nélkül ez a remek nap nem jöhetett volna létre. Hogy pontosan mi lesz jövőre? Majd meglátjuk, most az értékelés és a pihenés hetei jönnek, de természetesen szeretnénk folytatni.

Eredmények: itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!