Sport

2014.12.26. 15:10

A pálhalmai csapat a nyolc közé jutott, jó mérkőzések után

Dunaújváros - Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a hagyományos női nemzetközi labdarúgó-tornát, amely ettől az évtől új névvel, a Kárpát-medence Bajnoka elnevezéssel jelentkezett.

Dunaújvárosi Hírlap

Az előzetes várakozásnak megfelelően rendkívül erős mezőny jelentkezett a tornára. Eljött többek között az idei év nagypályás magyar bajnokcsapata az MT -, az ugyancsak első osztályú Szeged, a Videoton, a Pécs, a határon túlról pedig a szlovákiai bajnok Érsekújvár, az erdélyi Nagyvárad, valamint a délvidéki Szabadka, Magyarkanizsa, Mohol és a SZIVAC együttese

Tizenkét csapatos tornán két hatos csoportban körmérkőzések döntöttek a továbbjutóról. Az elődöntőbe az MTK BL csapata, METIS a Budapest bajnoka, a Szeged és az Érsekújvár együttese jutott.

Végső győzelmet nagy meglepetésre a METIS szerezte meg az MTK előtt. Harmadik helyezést eldöntő mérkőzésen a Szeged legyőzte az Érsekújvár együttesét így a bronzérmes , negyedik pedig az Érsekújvár lett.

Vígh György a DPASE vezetőedzőjének értékelése : Rangos, első osztályú csapatok ellen mérkőztünk . Együttesem nagyszerűen helytállt a mérkőzéseken, a játékosok fegyelmezetten és harcosan játszottak a profi labdarúgókat felvonultató csapatok ellen. Összességében a 7-8 helyen végeztünk. Jó erőfelmérőnek számított, láthattuk hogy hol tartunk, miben kell fejlődnünk. Úgy gondolom méltó ellenfelei voltunk a nagyobb tudással rendelkező csapatoknak !

Ifj Szabó Tamás a versenybizottság elnöke: A tornára kiváló játékerőt képviselő hazai és határon túlról érkező csapatok neveztek. Nagy meglepetésre nem az esélyesek sikerét hozta a megmérettetés. A harmadik helyért vívott csatát a Szeged nyerte magabiztosan legyőzve a szlovák bajnok Érsekújvárt. A döntőt számomra nagy meglepetésre a Budapest bajnok METIS együttese nyerte megérdemelten, hiszen az előcsatározásokban 1-0 ra , a döntőben pedig 1-1 után büntetőkkel nyert a magyar bajnok MTK ellen. Nagyon sok színvonalas mérkőzést láthattunk a résztvevő csapatoktól, akik megígérték, hogy jövőre a 25. jubileumi tornára is eljönnek.

Kiss Norbert Sportért Felelős Helyettes Államtitkár : Nem először vagyok itt a tornán. Külön öröm számomra, hogy ennyi határon túli csapat összejön ennek kapcsán Dunaújvárosban. Gratulálok a szervezéshez és ígérem, hogy jövőre is eljövök.

A díjakat Kiss Norbert valamint Sztankovics László Dunaújváros Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke, adta át.

Végeredmény: 1. METIS Budapest, 2. MTK Budapest, 3. Szeged, 4. Érsekújvár

Különdíjakban részesültek:

Aranycipő (gólkirálynő): Szili Tünde Szeged és Pádár Anita MTK 7-7 góllal

Ezüstcipő: Ivana Pálencsikova 6 góllal (Érsekújvár)

Legjobb kapus: Káti Zsuzsa ( MTK)

Kapus különdíj: Kovács Gáborné (DPASE)

Legjobb védőjátékos: Veininger Tünde (METIS)

Legjobb Felvidéki játékos: Horváthova Ádjá (Érsekújvár)

Legtechnikásabb játékos: Krár Edina (Videoton)

Legjobb hazai játékos : Zumbulisz Martina (DPASE)

Szépségkirálynő: Diószegi Fanni (MTK)

Legjobb Erdélyi játékos: Lakatos Gyena (Nagyvárad)

Legjobb Vajdasági játékos: Csernyák Andrea (Mohol)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!