Sport

2013.07.08. 22:00

Erősebb Kohász - Nyolc hét a felkészülés

Lejárt a D. Kohász női kézilabdázóinak szabadsága. Mátéfi Eszter ezekben a napokban ráhangolja a munkára a játékosait.

Jankó Árpád

Örömteli a találkozás Ferling Bernadettel. A csapatkapitány is elkezdte. Ám, ha eszünkbe jut: valószínűleg ez az utolsó évkezdése...

- Igyekszem a jó oldalát látni ennek a szituációnak. És szeretném jól érezni magam ismét a csarnokban. Minden kezdéskor van bennem kis izgalom, kíváncsiság. Milyenek lesznek az új társak? Erősebbek leszünk velük? Annak külön örülök, hogy sokan visszajöttek a csapatunkba, ez azt jelenti, hogy különleges közösség a mienk, és különleges a közönségünk is. Ezt a közösséget lehet szeretni.

Hát ha még remekül teljesít majd az első osztályú női kézilabda-bajnokságban. Ennek pedig igazi felelőse a vezetőedző, Mátéfi Eszter.

- Már napokkal ezelőtt elkészítettem a felkészülési programot. Időben kezdünk, hiszen most a bajnoki rajtig nyolc hét a gyakorlási idő.

- Akkor lássuk a tervezetet! A szurkolók máris kíváncsiak az edzőmérkőzések időpontjaira...

- Július 22-től Tatabányán edzőtáborozunk. Harmincadikán itthon játszunk az Érd ellen, majd augusztus 2-án és 3-án is vendégünk lesz a cseh első osztályú Vesely nad Moravu. Augusztus 6-án jön hozzánk a Vác, és ezt követően Békéscsabán veszünk részt egy négycsapatos tornán. Majd megrendezzük a Kohász Kupát, végül három mérkőzést játszunk a Zilah gárdájával. Augusztus 31-én, vagy szeptember elsején pedig indul a bajnokság.

- Vig, Hosszú, a két válogatott, Bulath és Vincze visszajött, de lesz-e még erősítés?

- Grosch Vivien és Kemény Dóra már a felnőttekkel gyakorol, de a junior Ács Anna is hozzánk igazolt Győrből. Mindez azt jelenti, hogy a taktikai repertoárunk bővülhet támadásban és védekezésben. Gáspár Gabit a védekező játékban majd pótolnunk kell. De bízom a kapusteljesítmény javulásában is. Stabillá, hatékonnyá kell tennünk a védekezésünket. A felállt fal elleni támadásoknál pedig sokat jelent majd Bulath Anita átlövő játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!