Sport

2014.01.05. 18:55

Erősítések várhatóak Baracson

A dobogó harmadik fokán zárta az őszi szezont a Baracs labdarúgócsapata a Fejér megyei másodosztályú bajnokság Agárdi Termál csoportjában.

Gróf András

A baracsiak az elmúlt bajnoki esztendőben estek ki az első osztályból. A most folyó sorozat indulásakor nem tűzték ki célul az azonnali visszakerülést, de mindenképpen az élmezőnybe szerettek volna végezni. Ezt a tervüket teljesítették is, hiszen tizenkét győzelemmel és három verséggel harminchat ponttal zárták az őszt, ami a harmadik helyhez volt elegendő. Az éllovas Sárszentmiklós hét ponttal vezet előttük, de a második helyen tanyázó Nagylók előnye csupán két pont. Az együttes támadójátéka jónak mondható, hiszen negyvenöt gólt szereztek. A legeredményesebb támadó Sági József volt, aki tizenháromszor talált az ellenfelek hálójába. Ezzel a teljesítménnyel a harmadik helyen áll a csoport góllövőlistáján. A kapott gólok tekintetében is jól áll a gárda, hiszen ezen összevetésben csupán a listavezető sárszentmiklósiak állnak jobban. A csapat őszi teljesítményét a sportkör elnöke, Fehérvári József értékelte.

Az ősz szezon után a harmadik helyen állnak a baracsiak Fotó: DH-archív

– Tulajdonképpen a célunkat elértük, de azért szenvedtünk fájó vereségeket. Különösen a Lepsény elleni fiaskót emésztettük meg nehezen, igaz, az irreális körülmények között született. Az őszi tapasztalatok alapján mindenképpen erősíteni szeretnénk a téli átigazolási időszakban, mivel néhány poszton csupán egy-egy játékos bevethető, akiket sérülés esetén nem igazán tudtunk pótolni. Az előzetes bejelentések alapján várható távozó is. Továbbra is szeretnénk az élmezőnyben végezni. A nagylóki együttes belátható távolságban van, nekik a tavasszal szeretnénk visszavági az őszi hazai vereségért. A Sárszentmiklós előnye jelentősebb, de nem adjuk fel eleve a harcot. Amennyiben sikerülne kivívni a feljutást, természetesen vállalnánk a magasabb osztályban való indulást. Ezen a héten egy elbeszélgetéssel kezdjük a felkészülést az előttünk álló feladatokra, amit követhet majd az érdemi munka. Már minden hétvégére lekötött edzőmérkőzésünk van. Reméljük, az időjárás a továbbiakban is kegyes lesz hozzánk, és le is tudjuk játszani azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!