Sport

2015.08.11. 18:56

Európa-bajnokságon indultak a Dragon Steel sárkányhajósai

Dunaújváros - A Dragon Steel sárkányhajósai augusztus első napjaiban Európa-bajnokságon vettek részt.

A 16. Klub Legénység Európa-bajnokságot a festői szépségű Divonne les Bains-ben rendezték meg július 31. és augusztus 2. között Franciaországban. Csütörtökön a hazánkat képviselő három magyar egyesület versenyzői épségben megérkeztek a helyszínre, és rögtön meg is kezdték edzéseiket a tavon. A Dragon Steel SE Dunaújváros szenior mix kategóriában, 10-es hajóban, 200, 500 és 2000 m-es távon vett részt a kontinens bajnokságon.

Ezúttal a vízparton, és nem a sárkányhajóban a Dragon Steel dunaújvárosi hajósai

A pénteki első versenynap a Dragon Steel számára 15 órakor kezdődött a 2000 méteres versenyszámmal. Tíz komoly ellenféllel kellett megküzdeni ezen a távon. A dobogóról éppen csak leszorulva a dunaújvárosi egyesület az értékes negyedik hellyel indította a magyarok sikersorozatát. A szenior mix kategóriában induló dunaújvárosi legénység mindössze négy másodperccel maradt le a világszínvonalú német csapattól, a Neckardrachen-től.

A szombati nap a 200 méteres futamoké volt. Az előfutam rendkívül szoros volt, mivel egy másodpercen belül négy hajó futott be. A reményfutamban a dunaújvárosiak idejüket és helyezésüket javítva a harmadik helyen értek be. Mivel az Európa-bajnokságon csak öthajós döntőket rendeztek, így csapatunk a 200 méteres távon nem jutott a nagydöntőbe, végül az összesített hetedik helyet érte el.

Vasárnap az 500 méteres futamokat rendezték meg. Az előfutam kimondottan erős volt, az előnytelen futamsorsolás miatt. A reményfutamban először úgy tűnt, hogy rajt cél győzelmet aratnak az újvárosiak, de a célfotó alapján 51 század másodperccel mégis lemaradva, másodikként értek célba (a futamgyőztes az ötös nagydöntőbe került). A Dragon Steel SE az 500 méteres távon így sajnos nem jutott a fináléba, és összesítésben a hatodik helyet érte el.

A dunaújvárosi csapat a 2000 m-es hosszú távon kiemelten eredményes volt, és a verseny összes napján maximális teljesítményt tudott nyújtani. Minden elismerés a csapaté!

Az Európa-bajnokságon részt vettek:

Bíró Andrea, Cserna Csilla, Csobaji Botond, Csonka Edit, dr. Rubics László, Hegedűs Péter, Illés Zsolt, Inger Zita, Katona Zoltán, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Pilisi Pál, Rubicsné Guld Lívia, Tóth Edit, Vajer Pál, Inger Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!