Sport

2017.01.15. 19:00

Európa legjobbjai között! - A dunaújvárosi vízilabdázók csoportmásodikként negyeddöntősök

Athén - A pénteki remek kezdés (győzelem a holland Utrecht ellen) után a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói az Euroliga C csoportjában szombaton egy góllal kikaptak az Olympiakosztól, így a továbbjutást jelentő második helyet vasárnap a Lille legyőzésével biztosíthatták be a lányok. Sikerült!

Gallai Péter

Az első két hely megszerzéséhez vezető út nagyon fontos állomása volt a holland válogatottakkal felálló Utrecht legyőzése (11-5), a dunaújvárosiak a szombati folytatásban a házigazda Olympiakosz ellen készültek bravúrra. Ugyanis az előző sorozat negyedik helyezettje, a görög, holland és orosz válogatottakkal felálló Pireusz várt Mihók Attila gárdájára, s a lányok be akarták bizonyítani, bárki ellen fel tudják venni a kesztyűt, különösen, hogy a kvartett első helyét célozták meg a dunaújvárosiak.

Olympiakosz Pireusz - DUE-Maarsk 8-7 (3-2, 2-2, 1-2, 2-1)

DUE: Kasó, Kiss (kapusok) - Szilágyi 1, Menczinger 1, Gurisatti 1, Horváth 1, Vályi F., Slagter 2, Garda 1, Ziegler, Vályi V., Somhegyi, Mchunu.

A DUE-Maarsk nagyot küzdött a rangadón, többször is hátrányból zárkózott fel, sőt, 6-6-nál utol is érte a házigazdát, így az utolsó negyedre maradt a döntés. Ebből a nyolc percből végül a görögök jöttek ki jobban, a lányoknak a végén még volt esélyük az egyenlítésre is, ami azonban nem sikerült.

- Még a harmadik negyed után is pariban voltunk az Olympiakosszal, felvettük a meccs ritmusát, ami nagy dolog annak függvényében, hogy szinte egy világválogatott volt az ellenfelünk, hiszen a görögök mellett két olasz és egy holland válogatott játékosa is van a riválisnak. Ennek ellenére az utolsó percig volt sanszunk arra, hogy legalább a döntetlent kiharcoljuk. Az mindenképpen dicséretes, hogy egy BL-győzelemre esélyes csapattal szemben végig kiegyenlített mérkőzést vívtunk, s minden játékos elhitte, hogy van keresnivalónk az Olympiakosz ellen - értékelt Mihók Attila a szövetség honlapján.

Gurisatti Gréta a találkozó után azt mondta, szomorkodásra semmi okuk, hiszen az elmúlt pár év egyik legnehezebb ellenfele ellen játszottak, s végig benne volt a meccsben, hogy náluk legyen az a plusz egy gól. - Nagyon jó érzés volt ezen a derbin a vízben lenni, mindent megtettünk egymásért, a társak hibáit próbáltuk kijavítani, segíteni a másiknak, hatalmas alázattal. Fantasztikus így játszani igazán komoly ellenfél ellen. Évről évre egyre jobbak vagyunk, hatalmas fejlődésen mentünk keresztül - fogalmazott.

A továbbjutást kérdése így a tegnapi, francia Lille elleni összecsapáson dőlt el, azaz amennyiben a dunaújvárosiak győznek a franciák ellen, akkor a második helyen végeznek és negyeddöntősök.

A csapatkapitány, Menczinger Kata öt góllal szórta meg a franciákat a vasárnapi találkozón  Fotó: Ady Géza

Lille UC - DUE-Maarks 6-18 (2-3, 2-5, 1-5, 1-5)

DUE-Maarks: Kasó, Kiss (kapusok) - Szilágyi 3, Menczinger 5, Gurisatti 4, Horváth, Vályi F., Slagter 2, Garda 1, Ziegler, Vályi V. 2, Somhegyi 1, Mchunu.

A meccs után érthetően hatalmas volt a boldogság, hiszen mint Mihók Attila mondta, amiért jöttek, azt sikerült teljesíteni. Ez az újabb sikerélmény nagy lökést adhat a csapatnak a folytatásra.

A végeredmény: 1. Olympiakosz 9 pont, 2. Dunaújváros 6, 3. Utrecht 3, 4. Lille 0.

A csoport: 1. Sabadell 9 pont, 2. Hanti-Manszijszk 6 pont, 3. Vouliagmeni 3 pont, 4. BVSC 0 pont.

Továbbjutott: Sabadell, Hanti-Manszijszk.

B csoport: 1. Kirisi 9 pont, 2. Mataro 6 pont, 3. Barcelona 3 pont, 4. Bogliasco 0 pont. Továbbjutott: Kirisi, Mataro.

D csoport: 1. UVSE 9 pont, 2. Padova 6 pont, 3. Messina 3 pont, 4.
Leiden 0 pont. Továbbjutott: UVSE, Padova.

A negyeddöntők sorsolásakor a csoportelsőkhöz sorsolják a másodikokat, az azonos csoportban lévők nem kerülhetnek össze. Így a Dunaújváros lehetséges ellenfele a spanyol Sabadell, az orosz Kirisi, vagy az Újpest lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!