Sport

2013.12.13. 13:40

Évet zár a Sukothai Team

Dunaújváros - Sikeres évet zártak a dunaújvárosi Sukothai Thai-boksz Egyesület sportolói. Igaz, még egy versenyük, a mai előszállási még hátra van, de ki jelenthetjük, soha rosszabba esztendőt, mint az idei volt.

Agárdy Csaba

Farkas András Balázs (bal), Rozman István, Szappanos Dávid. Az első Előszállás Kupán Farkas és Szappanos címmérkőzést nyert

A Sukothai Team Thai Box Egyesületet 1996-ban Rozman István hozta létre, és a mai nap is a klub vezetője és edzője is egyben.

Rozman Istvántól megtudtuk, hogy már nemcsak Dunaújvárosban, hanem Dunaföldváron és Előszálláson is működik a klub. Ötven sportolóval dolgoznak, tíztől negyven éves korig látogatják az edzéseiket a versenyzők.

- Önfenttartók vagyunk, profi és amatőr versenyeken egyaránt indulunk, de a profi sportolóink sem ebből élnek. K1-ben, thai box-ban, MMA-ban, amatőr ökölvívásban, kick box-ban és profi boksz-ban foglalkoztatunk versenyzőket - tudtuk meg a szakembertől.

Rozman István nemcsak itthon, hanem külföldön is elismert személyisége a küzdősport világának, hiszen a WKF, a Világ Kick Box Szövetség elnöke a profi szakágban. Ennek köszönhetően rengeteget utazik, az idén például Ugandába is eljutott, természetesen vitte magával egyik versenyzőjét, Németh Richardot is. Persze nem turistaútra, hanem egy világbajnoki címmérkőzésre: Uganda fővárosában, Kampalában a hazaiak versenyzőjével, John Tumukundéval a WKF profi kick box világbajnoki címéért (57 kg) küzdött meg. A dunaújvárosi versenyző végig vezetett, de a harmadik menetben lábsérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet.

A szezon a Sukothai számára márciusban az első Előszállás Kupával kezdődött. Hogy miért pont Előszállás A kérésre Rozman István így válaszolt: Korábban a Dunaújváros Sportcsarnokban nagy gálákat rendeztük, a SPORT TV közvetítésével, de az utóbbi időben a helyi sportolók miatt kisebb versenyeket Nagyvenyimen, Előszálláson és Dunaföldváron is megrendeztünk. Persze hamarosan visszatérünk Dunaújvárosba, épp szervezés alatt áll egy színvonalas kupa lebonyolítása.

A már említett Előszállás Kupán két kiemelkedő eredményt értek el a Sukothai képviselői: Farkas András és Szappanos Dávid a WPKC címmérkőzését nyerte meg, mindketten K-1-ben. Az előbbi +95 kilogrammban, az utóbbi 71 kilogrammban.

Májusban a horvátországi Varazsdinban WKF Világkupát rendeztek, ahol Sipos Gyula kick box-ban -86 kilogrammban első lett, Szappanos Dávid, (-71 kg, K-1) másodikként végzett, Ugyancsak ezüstérmes lett Farkas András Balázs, (+91 kg, K-1) és Ruppert Bence (-57 kg, K-1).

Ezután következett júliusban Nagyvenyimen a Vital Fitt Kupa, ahol a dunaújvárosiak nyolc győzelmet arattak.

Október sűrű volt a Sukothai sportolóinak. Először a Dunaföldvár Kupán vettek részt, ahol MMA szabályrendszerben WKF profi Európa-bajnokságot nyert +91 kilogrammban Farkas András Balázs, míg WPKC amatőr magyar bajnoki címet szerzett K-1 szabályrendszerben -71 kilóban Szappanos Dávid.

Október végén Kaposváron rendezték meg az amatőr ökölvívók országos bajnokságát, ezen Szenci Gergő a B-csoportban 60 kilogrammban másodikként végzett.

A Sukothai számára az év legfontosabb viadala Bregenzben volt, ahol a WKF amatőr kick box Európa-bajnokságán vettek részt.

- Huszonkét ország, ötszázötven sportolója indult - avatott be minket Rozman a verseny jelentőségébe. Remekül szerepeltünk, Szappanos Dávid MMA-ban ezüstérmes lett, Telek Attila -80 kilóban MMA-ban nem talált legyőzőre. Sipos Gyula -86 kilogrammban kick box-ban bronzérmet szerzett, míg Farkas András Balázs +95 kilóban K-1-ben arany-, MMA-ban ezüstérmes lett.

Ma pedig szezont zár a Sukothai. A II. Előszállás Kupán a dunaújvárosiak közül Őri László (K-1), Papp Gábor (K-1), Freidl Martin (K-1), Takács Martin (K-1)Takács Ferenc (K-1), Simon István (K-1), Kovács Adrián (ökölvívás), Rostás Róbet (MMA), Csigi Zolnát (K-1), Sipos Péter (profi boksz), Telek Attila (K-1), Czobor Zsolt (K-1), Farkas András Balázs ((profi boksz), Sipos Gyula (kick box) vesz részt.

A viadal az előszállási művelődési házban szombaton 18 órakor kezdődik.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!