Sport

2016.07.17. 20:40

Évet zárt a születésnapos DLSZ

Dunaújváros - Pénteken este a Campus étteremben tartotta a 2015/2016. évi Markó Lajos kispályás labdarúgó-bajnokságok díjátadó ünnepségét a negyvenöt esztendős Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Gróf András

A rendezvényen DLSZ teljes vezérkara mellett, a város vezetése részéről Gombos István alpolgármester, Hingyi László, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, valamint Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő is részt vett. Természetesen a szövetség több partnere és támogatója is megjelent az évzáró ünnepségen. Kalácska András elnök nyitó beszédét követően a bizottságok vezetői értékelték az elmúlt bajnoki esztendőt. Kiderült, hogy 80 csapat közel 1500 labdarúgója sportolt rendezett keretek között, ami 1600-nál is több hivatalos mérkőzést jelentett. Tehát a szövetség ezúttal is sikeres évet zárt, amihez kellettek a csapatok, a játékosok, a játékvezetők és a támogatók is, akik egyaránt kivették részüket az eredményes évadból. Viszont továbbra is gond, hogy a pályák a nagy igénybevétel miatt állandó karbantartást igényelnek. Könnyebbség volt, hogy ebben az idényben már használhatták a vidámparki kis műfüves pályát is. Sajnos azonban az igen magas árajánlatok miatt a Lorántffy szakközépiskola műfüves pályájának borítását nem lesz lehetőségük kicserélni.

Az értékeléseket követően következtek a díjkiosztók.

A Zeus I. osztály végeredménye: 1. Karmacsi Autó, 2. Dunaferr Vasas, 3 Fejó Therm Kft. Legeredményesebb góllövő: Vincze Dezső (Bianca Trade) és Szalánczi Gergő (Karmacsi Autó) 28-28 találattal. Fejes László-díj, a legtehetségesebb 21 év alatti játékos: Sági Roland (Siker Ablak). Markó Lajos-díj, a legjobb játékos: Márki Dénes (Karmacsi). Török Kálmán-díj, a legjobb kapus: Vaszócsik Viktor (Karmacsi).

XIV. Dunaújváros Kupa végeredménye: 1. Dunabiztos Micro, 2. GBB Kft., 3. SZP-Asztalos, 4. River Plate. A sorozat gólkirálya: Horváth Dániel (Bianca Trade) 9 találattal. A döntő legjobb játékosa: Rigó László (Dunabiztos M.).

A Campus II. osztály végeredménye: 1. BT Team, 2. Hamutiprók, 3. Gyalog Galopp. Gólkirály: Mohácsi Norbert (Gyalog Galopp) 47 találattal.

A III. osztály végeredménye: 1. Elit Alakulat, 2. Black & White, 3. Steelworkers.

A IV. osztály végeredménye: 1. Royal Flush, 2. Hangover, 3. hely: Jós-Zoli.

Az V. osztály végeredménye: 1. Rokkant Jók, 2. Real Concord, 3. No Maám.

Decathlon Senior osztály: 1. Africas, 2. Macső, 3. Akrasz Holiday. Gólkirály: Szarka Balázs (Akrasz Holiday) 34 találattal.

A Corso Old Boys osztály (41 év felettiek) végeredménye: 1. Füredi Panzió, 2. Pentelei Aszúk, 3. Hungária Old Boys.

Gólkirály: Mergl István (Pentelei Aszúk) 24 találattal.

A női Carissa osztály végeredménye: 1. Baracs SE, 2. Pálma FC, 3. Dunaújváros PASE. Gólkirálynő: Bozsik Brigitta (Baracs SE) 31 találattal.

A legsikeresebb csapatvezető: Bognár István, aki két csoportban (Campus és Decatlon) is bajnoki címig vezette csapatait. Az elmúlt bajnoki esztendő legidősebb játékos: Futó János (Sporik) 62 év. Az év játékvezetője: Reinicz Gábort. A DLSZ Tisztelet-díját Jurinka Zoltán kapta, aki negyvennyolc évesen három bajnoki osztályban is aranyérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!