Sport

2016.09.29. 19:40

A Győr külföldi játékosai határozták meg a meccset

Dunaújváros - Az első osztályú futsal bajnokságban rangadót rendeztek. A Dunaferr DUE-Renalpin csapata a bajnoki címvédő Rába ETO-t fogadta. A vendégek fölényes győzelmet arattak.

Agárdy Csaba

Dunaferr DUE-Renalpin - Győri ETO 3-9 (1-7)

Dunaújváros Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Farkas, Czene-Joó, Kovács.

Dunaferr: Reveland - Horváth, Hosszú 1, Varga, Klacsák. Csere: Varsányi, Németh, Schrancz 2, Fridrich, Csányi, Józsa, Farkas. Edző: Fehér Zsolt.

Győr: Tóth - Calvo, Rei Moura 1, Constantino Vinas 3, Dávid. Csere: De Ramos 1, Drahovsky 1, Seidler 3, Silva Felix, Vas, Bognár, Sáhó, Alasztics, Matkovics. Edző: Angulo Lopez Marco Antonio.

A találkozót az ötödik fordulóból hozták előre a győriek kérésére, mivel az ETO ebben az időpontban Bajnokok Ligája mérkőzést játszik. A legutóbbi pontvadászat két döntőse találkozott tegnap, ezért is volt meglepő, hogy a lelátó foghíjas volt.

Aki az első perctől kezdve nem látta a találkozót, az el sem tudja képzelni, hogyan tudtak a vendégek négygólos vezetést szerezni öt perc alatt. A dunaújvárosi csapat mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a győrieknek, helyzeteket is kialakított, kapufát lőtt, viszont a győriek szinte minden ellentámadásából gól született. A győriek kifejezés egyébként némi túlzás, mert szinte csak külföldiek játszanak náluk, köztük hat brazil futbalista. Hét-egyes győri vezetés után fordultak a csapatok. A vendégek ekkor már a második sorukat játszatták, és talán itt kellene arra gondolni, hogy mi értelme van annak, hogy egy magyar csapat csak külföldiekkel lép pályára egy kizárólag magyarokból álló csapattal szemben.

Azt el kell ismerni, a győriek sokkal nagyobb játékerőt képviselnek, mint a dunaújvárosi klub, de azt ne felejtsük el, hogy nem Calvo, vagy Rei Moura fog játszani a magyar válogatottban, hanem Hosszú és Klacsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!