Sport

2016.06.30. 18:30

Már a bajnoki döntőre hangolnak a Gorillák - legyen ünnep

Dunaújváros - Mint arról olvashattak már lapunkban, a Renegátok sima ledarálásával ismét a divizió I-es trófeáért játszhat a város amerikaifutball-csapata, a Dunaújváros Gorillaz. Mindenki a stadionba!

Szabó Szabolcs

A Gorillák központi sajtókontingense így értékelte az idény eddig nagyszerű menetelését: Elértük kitűzött célunkat, a Dunaújvárosi Stadionba hoztuk a Bodri Pincészet divízió I fináléját! Az alapszakaszt 6:0-ás makulátlan mérleggel hoztuk, az elődöntőben 35:0-ra vertük a Miskolc Renegades csapatát, így már ötödik alkalommal jutottunk a döntőbe, ahol eddig 2-2 a mérlegünk. A legtöbb pontot termeltük az alapszakasz meccsei során, és a legkevesebbet kaptuk, így jó esélyekkel indulunk a bajnoki címért.

Az ellenfélről pedig így szólnak a Gorillák: - Ellenfelünk, a szolnoki-debreceni játékosokból álló Gladiators nagyon kemény csapat, rengeteg tehetséges, több válogatott játékossal soraiban. Az alapszakaszban legyűrtük őket 21:7-re, de akkor sok sérültjük nem tudta vállalni a játékot.

A Gladiátorok hosszabbításban nyerték az elődöntőt Szekszárdon a Bad Bones otthonában, így jutottak a fináléba. Óriási meccsre van kilátás, két fizikális, futásban és passzban is erős, kemény védelmekkel rendelkező gárda csap össze. Esélyekről felesleges beszélni ilyen kiegyenlített erőviszonyok mellett, remek színvonalú amerikaifutball meccsre van kilátás, érdemes lesz kilátogatni a Dunaújvárosi Stadionba.

A mérkőzés július 10-én, vasárnap, 16 órakor kezdődik. Szakértő kommentátor, szabályismertető, gyereksarok és büfé várja majd a szurkolókat. A stadion fedett lelátói pedig arról gondoskodnak, hogy a verőfényes napsütésben és rosszabb időjárási körülmények között is ugyanúgy élvezhessék a nézők a mérkőzést.

Fontos kiemelni, hogy a csapat vezetése úgy határozott, hogy Dunaújváros és környéki lakcímkártya felmutatásával a belépés ingyenes, valamint minden 14 év alatti is belépőjegy vásárlása nélkül tekintheti meg a derbit. A máshonnan érkező amerikaifoci rajongókat is szeretettel várják, ők is kedvezményes áron tekinthetik meg majd a mérkőzést. A Dunaújváros Gorillaz csapata évek óta azon fáradozik, hogy visszahódítsa a kupát.

A csapat a finálékban nyújtott teljesítménye eddig ötvenszázalékos. A szervezők és a játékosok nagyon bíznak abban, hogy szurkolók sokasága buzdítja majd a helyi gárdát az idény legfontosabb mérkőzésén.

Az eddig mutatott teljesítmény alapján csapatunk nyugodtan készülhet a döntőre, ahol remélhetően a papírforma érvényesül...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!