Sport

2017.06.07. 16:05

Ezüstérmes a futsalcsapat

Budaörs - Magabiztos győzelmet aratott a futsal első osztály felsőházi rájátszásában a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese, ami az MVFC-Berettyóújfalu vereségével párosulva ezüstérmet eredményezett a dunaújvárosiak számára.

Gróf András

Aramis SE - Dunaferr-DUE-Renalpin

0-4 (0-1)

Budaörsi Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Kovács Gábor, Tamási Patrik (Kubicsek Máté).

Aramis SE: Boldizsár - Büki, Bognár B., Cseri, Csopaki. Csere: Soós, Sámson, Szeghy, Héger, Gál A., Pál P., Sivák, Mányi. Vezetőedző: Frank Tamás.

Dunaferr-DUE-Renalpin: Reveland - Horváth N., Klacsák, Fekete R., Hosszú Á. Csere: Rigó, Németh P., Schrancz B., Fridrich, Németh T., Gorjánácz, Varga Cs., Csányi D., Józsa. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Az újvárosiak az első perctől kezdve támadólag léptek fel. Kezdésként Fekete Róbert előtt adódott két gólszerzési lehetőség, de ezek kimaradtak. A hazaiak öt perc elteltével veszélyeztettek először, de Reveland hárította a próbálkozásokat. A játékrész közepén Hosszú Ádám lövését védte Boldizsár, majd Héger találta telibe az újvárosiak kapufáját. A tizenharmadik perc azonban szerencsét hozott a vendégeknek, amikor Fridrich egy szép lövéssel megszerezte a vezetést (0-1).

A házigazdák a játékrész végén nagy mezőnyfölénybe kerültek, de Reveland "lehúzta a rolót". A pihenő alatt érkezett a megnyugtató hír, hogy Rába ETO 4-2-re vezet az MVFC-Berettyóújfalu otthonában. A második játékrészből alig telt el két perc, Hosszú Ádám szerzett gólt (0-2).


Az Aramis SE elleni összecsapást követően a Dunaferr-DUE-Renalpin FC játékosai, vezetői és a szakmai stáb is átvehette a jól megérdemelt ezüstérmeket

Egy perccel később Klacsák Bence egyéni játékot követően háromgólosra növelte az előnyt (0-3).

Az Aramis SE játékosai mindent megtettek a szépítő találat eléréséért, de képtelenek voltak Reveland kapujába találni. Az utolsó percekben a házigazdák öt a négy elleni játékra váltottak, ami megbosszulta magát. Két minutummal a vége előtt egy eladott labdát követően Hosszú Ádám állította be a végeredményt (0-4). Az utolsó percben még Fekete Róbert kapott piros lapot. Mivel a győriek is legyőzték a Berettyóújfalut, a tavalyi ezüstérem után idén ismét a második helyen végzett az NB I-es bajnokságban a Dunaferr-DUE-Renalpin FC.

A tizedik forduló további két eredményei: MVFC-Berettyóújfalu - Rába ETO 2-6, Swietelsky-Haladás VSE - FC Veszprém 7-4.

A 2016/2017. évi NB I-es bajnokság végeredménye: 1 Rába ETO 35 p., 2. Dunaferr-DUE-Renalpin FC 22 p., 3. MVFC-Berettyóújfalu 21 p., 4. FC Veszprém 12 p., 5. Aramis SE 11 p., 6. Swietelsky-Haladás VSE 8 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!