Sport

2017.05.09. 18:15

Ezüstérem: "jelen pillanatban ennyire vagyunk képesek"

Dunaújváros - A futsal első osztály felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában háromgólos győzelmet aratott a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese hétfőn este az Aramis SE elleni hazai meccsen.

Gróf András

A rangadón egyik csapat sem a szigorú védekezésre fordította a fő hangsúlyt, így egy gólokban közönség-szórakoztató mérkőzést láthattak a nézők, amely végig izgalmasan zajlott. A dunaújvárosiak rengeteg ziccert alakítottak ki, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A játék összképe alapján azonban egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazaiak győzelme, amivel előreléptek a második helyre. A házigazda Dunaferr-DUE-Renalpin FC vezetőedzője, Fehér Zsolt a következőképpen értékelt a találkozó lefújása után.

- Egy könnyű találkozó lehetett volna, ha 3-0-nál, de inkább előtte berúgjuk azt a hat helyzetünket, ami akkor adódott. Illetve a második félidőben az ellenfél kapujában Boldizsár Márk remekelt, amikor legalább nyolc védést mutatott be a ziccereinket hatástalanítva. Minden tisztelet a játékosainknak, akik az utolsó pillanatig küzdöttek, és így itthon tudták tartani a három pontot, amire még nagy szükségünk lesz.

A fehér mezes Varga Csaba két találattal vette ki a részét az Aramis SE elleni diadalból
Fotó: Zs. E.

Az Aramis SE szakvezetője, Frank Tamás összességében nem volt elégedett a látottakkal.

- Igaz, hogy balszerencsés gólokat is kaptunk, de egyéni képességeikben több poszton is jobb volt az ellenfél. Ilyen hibákat a rájátszásban nem szabad elkövetni, mint amiket mi vétettünk, mert azt minden ellenfél meg fogja büntetni. Az egész szezonban a kritikus helyzetekben inkább mi, mint az ellenfél hibázott több alkalommal. Jelen pillanatban ennyire vagyunk képesek.

A forduló másik két mérkőzésének az eredménye: FC Veszprém - Swietelsky-Haladás VSE 5-4, Rába ETO - MVFC-Berettyóújfalu 7-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!