Sport

2015.06.19. 18:00

Ezüstös Nagyvenyim - Kiélezett csata zajlott a bajnoki aranyéremért

A 2014/2015.évi Fejér megyei labdarúgó-bajnokság harmadosztályának Horfer Serleg csoportjában végig versenyben volt a bajnoki címért a Nagyvenyim együttese, de a végén két ponttal lemaradt az aranyéremről.

Gróf András

A nagyvenyimiek ellenfele a Sárszentmiklós második számú csapata volt, amely egyetlen vereséggel zárta a bajnoki évet. Ezt éppen hazai környezetben a Nagyvenyimtől szenvedték el, de tavasszal sikerült visszavágniuk. A venyimiek sorsát tulajdonképpen a Cecén ősszel játszott gólnélküli döntetlen pecsételte meg, mert ha ott sikerült volna nyerniük, akkor ők lettek volna a bajnokok. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Sárszentmiklós első csapatának keretéből többen is visszajátszottak a fontos rangadókon.

A nagyvenyimi játékosok lőtték a legtöbb gólt, és kapták a legkevesebbet a megyei harmadosztályú bajnokságban (Fotó: Ady Géza)

A csoport harmadik helyén remek tavaszi szereplésének köszönhetően a Rácalmás együttese végzett. A rácalmásiak húsz ponttal az ötödik helyen teleltek, de a bajnokság második felében huszonhét pontot szereztek. Csak az előttük záró két csapattól kaptak ki, a többi összecsapáson viszont győztesen hagyták el a játékteret. A Kisapostag-DASE pontosan ellenkező utat járt be az elmúlt esztendőben, mint a Rácalmás. Az őszi huszonkét pontjuk mellé a második felvonásban csak tizenkettőt gyűjtöttek, ami végül a hatodik helyhez volt elegendő. A kilencedik helyen záró előszállásiak a harmatos őszt követően, – amikor csak hat pontot gyűjtöttek – tavasszal megrázták magukat, és tizenkilenc egységgel fejezték be az évet, amivel alaposan alulmúlták az előző évet.

A Perkáta együttese az utolsó előtti, tizenegyedik fejezte be a bajnoki évet. Összesen tizennégy pontot gyűjtöttek, amiből tíz a tavaszi szezon termése.

A csoportban a legtöbb gólt, szám szerint nyolcvanhatot a Nagyvenyim szerezte, míg a legkevesebb kapott találatot, a tizennégyet is ők könyvelhették el. A góllövőlista élén két venyimi játékos zárt. Az első harminckét találattal Szalai Norbert lett, míg a második helyen huszonhat góllal Král László végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!