Sport

2010.10.11. 02:28

Ezúttal bejött a papírforma

Dunaújváros - Hozták a papírforma-győzelmet a Dunaferr SE férfiröplabdázói az Extraliga alapszakaszának harmadik fordulójában. A szegediek nem tudták szorossá tenni a mérkőzést.

Gróf András

Dunaferr SE: Szűcs, Bokor E., Szabó B., Tomanóczy, Hatvanyi A., Lukács, Pápai (liberó). Csere: Johansson, Tóth A., Dávid, Nagy M., Tóth B. Vezetőedző: Ruffing Péter.

A találkozó előtt egy kérdőjel volt a Dunaferr összeállításában: a feladó személye jelentett megoldandó problémát a vezetőedzőnek. Ezúttal Szűcs Ákosnak szavazott bizalmat Ruffing Péter. Az első perctől kezdve a hazaiak irányították a játékot. Az agresszív nyitásokat követően a szegediek nem igazán tudtak támadásokat kezdeményezni, ami meghatározó volt. Ezen kívül jól működött a blokk is, ami több pontot eredményezett. A támadásoknál rendre eredményesek voltak a befejezések. Csupán a harmadik játszma elején voltak rövid ideig előnyben a vendégek, de az első technikai szünetet követően fokozatosan átvette az irányítást az újvárosi alakulat. Összességében egy pillanatra sem forgott veszélyben a hazaiak győzelme. Magabiztos játékkal szerezték meg a pontokat, igaz, ez az erőviszonyok ismeretében ez kötelező volt, a nyáron meggyengült szegediek ellen.

Ruffing Péter: - Úgy látszik, hatásos volt az elmúlt heti beszélgetés, amelyen kielemeztük a hiányosságainkat. Egyenletes, jó teljesítményt nyújtott a csapat. Nem volt kiugróan jó produkció, de a maga területén mindenki megtette a magáét. Ezúttal a hozzáállás is megfelelő volt, aminek eredménye lett ez a magabiztos győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!