Sport

2014.07.18. 19:35

Ezúttal hengereltek a lányok

A férfi vízilabdázók csütörtöki parádéja után, amikor az Eb címvédő szerbeket győzték le, pénteken a hölgyek okoztak ismét örömet a hazai szurkolóknak, akik a görögöket múlták felül.

Gallai Péter

Mielőtt a lányok meccsére térnénk pár szót azért illik ejteni a fiúkról, akik eksztázisban vízilabdáztak és Decker Attila, a magyar válogatott kapusa élete meccsén megbabonázta a szerb lövőket, köztük három szolnoki csapattársát, Gocicot, Mitrovicot és Aleksicet. Attila végül több mint 65 százalékos mutatót produkált, ami világklasszis teljesítmény.

- Csoportelsők szeretnénk lenni. Ezt most megnyertük, ez nagyon nehéz volt, de a horvátok elleni meccs ugyanilyen nehéz lesz hétfőn. A németek ellen szombaton pedig az lesz nehéz, hogy ők gyengébb csapat... - mondta Decker Attila.

A magyar női csapat esetében a a csoportelsőség a hollandoktől elszenvedett vereség miatt kicsit eltávolodott, de hogy legyen esély rá, ahhoz tegnap mindenképpen nyerni kellett a görögök ellen.

Magyarország - Görögország 12- 7

(3- 0, 3- 3, 3 -2, 3 -2)

Magyarország: Bolonyai Czigány 1, Antal 2, Kisteleki D 2., Szűcs G., Takács O. 1, Kisteleki H., Keszthelyi 2, Tóth I. 1, Bujka 2, Csabai, Illés A., Gangl (k).

Szomorú apropóval kezdődött a meccs: a ráúszás után egyperces gyászszünetet tartottak az Ukrajna fölött lelőtt malajziai repülőgépen utazó áldozatok emlékére. A folytatás azonban már a vízilabdáé volt, a mieink győzelmének egyik záloga a remek védekezés volt, amelyet kizárólag erre a mérkőzésre találtak meg, mint a meccs után kiderült, a görögországi felkészülési tornán. Bolonyai Flóra 65 százalékos mutatóval zárt a kapuban, támadásban pedig Keszthelyi Rita vezérszerepet játszott, nemcsak két gólja, hanem remek passzai miatt is.

Antal Dóra (balra) és Szücs Gabriella örül a görögök felett aratott remek győzelemnek (MTI-fotó: Kovács Tamás)

A lányok vasárnap a britek ellen zárnak 17.30-tól a csoportban, elsőségükhöz a saját sikerükön túl az is kell, hogy a görögök megverjék a hollandokat.

Merész András: A lányok nagyon szépen összeszedték magukat és fegyelmezetten játszottak, csapatként igyekeztek megoldani a nehéz helyzeteket. Az angolok ellen nem lesz olyan egyszerű, mint ahogy kinéz, nem adják olcsón a bőrüket. Ha nyerünk, másodiknál rosszabb helyen nem végzünk a csoportban.

Férfiak, B csoport: 1. Magyarország 9, 2. Horvátország 7, 3. Szerbia 6, 4. Spanyolország 4, 5. Németország 0, 6. Franciao. 0. A csoport: 1. Olaszország 9, 2. Montenegró 9, 3. Görögország 6, 4. Románia 3, 5. Oroszország 0, 6. Grúzia 0. Nők, A cs.: 1. Hollandia 6, 2. Magyarország 3, 3. Görögo. 3, 4. Anglia 0. B cs.: Olaszország 6, 2. Spanyolo. 3, 3. Oroszo. 3, 4. Franciao. 0.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!