Sport

2014.04.14. 16:55

Dunaferr: Ezúttal is elmaradt az éremszerzés

A férfi NB I-es röplabda-bajnokságban maratoni csatát követően a negyedik helyen végzett a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

A 2013/2014-es bajnoki szezon indulásakor Tomanóczy Tibor vezetőedző célként az éremszerzést jelölte meg a csapata számára.

– Az alapszakaszt megnyertük, így jó pozícióban vághattunk neki a rájátszásnak, ahol a papírformának megfelelően a bronzéremért küzdhettünk. Ellenfelünk a MAFC együttese volt, akik ellen itthon kezdhettük a páros csatát. Sajnos ez nem bizonyult előnynek, hiszen kikaptunk az első meccsen. Ezt követően idegenben is vereséget szenvedtünk. Ebből a vert helyzetből azonban sikerült egyenlíteni, amit hatalmas teljesítmény volt. Az ötödik mérkőzést azonban hazai környezetben elvesztettük. Sajnos voltak sérültjeink, így volt aki nem a megszokott posztján játszott. Elsősorban nem fizikai, hanem pszichikai problémák miatt kaptunk ki. A döntő csatában kapkodtunk, nem használtuk az eszünket, és taktikailag rendkívül fegyelmezetlenül játszottunk.

Gebhardt Norbert (17) a bajnokság után az Eb-selejtezőre készül (Fotó: Ónodi Zoltán)

– Összességében milyen pozitívumokat hozott ez a bajnoki esztendő?

– Az alapszakaszban megszerzett első hely mindenképpen dicséretes. Volt tartása a csapatnak amikor a bronzmeccsen vesztett helyzetből tudtunk egyenlíteni. Jó érzés volt látni, hogy emelkedett a nézőszám. A MAFC elleni ötödik meccsen telt ház volt a röplabda csarnokban.

– Mennyire elégedett a fiatalok fejlődésével?

– Ezzel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Rendkívül hullámzó volt a játékosok teljesítménye. Hiányzott a jó átlagteljesítmény. Igaz, több játékosnál sérülések is hátráltatták a folyamatos edzésmunkát.

– A csapat többségének azonban még nem fejeződött be a szezon...

– Április 25-26-27-én Dunaújvárosban lesz a junior Eb-selejtező. Banai, Blázsovics, Stefanovics és Gebhardt testvérek kaptak meghívót a keretbe. A válogatott csütörtökön és pénteken 17 órától a csehekkel játszik ötjátszmás felkészülési meccset a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!