Sport

2017.05.03. 16:50

Ezúttal is nagy csatára számítanak a Fradi ellen

Öt sikeresnek mondott évet töltött Cifra Anita a Ferencváros felnőtt női kézilabdacsapatában, majd úgy döntött, hogy változásra van szüksége. És 2016 óta a Dunaújvárosi Kohász beállója.

Gallai Péter

Nagyon is természetes, hogy dunaújvárosi játékosként egy-egy Fradi elleni mérkőzés idején szaporábban lüktet a pulzusa, de már az első találkozón túl van.

- Amikor először játszottam a Fradi ellen, furcsa érzéseim voltak. Most már nincs bennem izgalom. Sőt, jó érzés találkozni a régi játékosokkal. Szikora Melinda az egyik legjobb barátnőm még mindig. Az FTC idén nagyon erős csapat. A tudásuk mellett képesek egymásért is küzdeni, tehát jó a csapategység. Több kiváló játékosuk közül most Szucsánszki Zita műtét után lábadozik, de Pena, Kovacsics is még többen képesek vezéralakként összefogni a csapatot. Schatz, Lukács gyors szélsők, Zácsik, Jovanovics remek átlövők. Erősek, gyorsak és jól cseleznek. Ellenük a legfontosabb: ne kapjunk lerohanásokból gólokat. Nem kapkodhatunk támadásainknál, helyzetekig kell sokáig játszani, és nem dobálhatjuk el könnyelműen a labdákat.

És ki ne hagyjuk: kőkemény védekezésre lesz szükség, amiben Anita főszereplő...

- Sokat gyakoroljuk a védekezést, Karnikkal, Micijeviccsel középen agresszíven védekezünk. Ebben sokat fejlődtünk. Itthon játszunk, és a tét nem nyom bennünket. Célunk, hogy egy jó mérkőzést játsszunk a Fradival a bajnoki pontokért. Amire képesek vagyunk, azt vigyük ki a pályára. Akarattal megküzdünk a Ferencvárossal, s majd meglátjuk, mire lesz elég.

Pénteken 17.15 órakor feszül egymásnak a két együttes

Ahogy Cifra Anita is célzott rá, a Dunaújvárosi Kohász vezetőedzője, György László is tudja: a Ferencváros a mérkőzés esélyese.

- De nem adjuk eleve fel, Tisztességgel, becsülettel játszunk, és nyerni akarunk. Alaposan felkészültünk belőlük.

Tudjuk, hogy a kézilabda minden elemében jó csapat az FTC Rail Cargo Hungaria.

- Remekül védekeznek, jók a kapusaik, a sikeres védekezést követően azonnal gyorsan lerohanják az ellenfelet. Kiváló képességűek az átlövőik, és rendkívüli veszélyt jelentenek a szélsőik. Ha valaki kiesik a Fradi keretéből, átveszi a másik a szerepét. Nem véletlenül harcoltak a Bajnokok Ligájában a döntőért. Tehát tiszteljük az ellenfelünket, de a győzelemért játszunk. Mi ismét a védekezésből indulunk ki, erre koncentrálunk. Tudatosan, jó döntéseket kell hoznunk játék közben, és mi is élünk majd a labdaszerzést követően a gyors lerohanások lehetőségeivel. Bízom benne, hogy egyenrangú ellenfelek leszünk a hazai csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!