Sport

2016.10.23. 20:28

Ezúttal rengeteg hibával játszottak

Budapest - A röplabda NB I alapszakaszának hatodik fordulójában a Pénzügyőr SE vendégeként lépett pályára vasárnap délután a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Pénzügyőr SE -

Dunaferr SE

3:0 (15, 23, 18)

Kőér utcai Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Jámbor Tamás, Tillmann Gyula.

Dunafer SE: Hatvany Zs., Gebhardt N., Kolmann, Bohnicsek, Kun, Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Guzmics, Móró, Szabó P., Flachner. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Az idegenbeli rangadó első játszmájában nagyon indiszponáltan kezdett a dunaújvárosi együttes, aminek következtében az első technikai szünetben 8-3-ra a hazaiak vezettek. Ez az előny második szünetig kilenc pontra nőtt. A vendégek edzője időkéréssel próbálta megtörni az ellenfél lendületét, de ez sem jött be, és könnyedén nyerte az első szettet a Pénzügyőr együttese.

A második játékrész elején a hazaiak zsinórban négy pontot szereztek, amivel megadták az alaphangulatát a szettnek. Erre azonban még sikerült egy hasonló szériával válaszolni, sőt a játszma közepén a vezetést is átvették a dunaújvárosiak. A folytatásban felváltva estek a pontok, de a hajrában ismét a vendéglátók domináltak, és szoros küzdelemben növelték az előnyüket.

A piros mezes Stefanovics Krisztiánnak sem ment a játék   Fotó: Ady Géza

A harmadik szettben hatalmas fordulara lett volna szükség, hogy visszajöjjön a meccsbe a Dunaferr gárdája. A játszma elején felváltva estek a pontok, de a folytatásban az újvárosi fiatalok egyre többet hibáztak, amit a Pénzügyőr játékosai könyörtelenül kihasználtak. Az első technikai szünetnél három, míg a másodiknál már nyolc pont volt a hazaiak előnye. A dunaújvárosi fiatalok igyekeztek talpra állni, de rengeteg ki nem kényszerített hiba miatt a hazaiak végül simán megnyerték a játszmát és egyben az összecsapást is.

Tomanóczy Tibor: - A kulcsembereink rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottak ezen a mérkőzésen. Az egész heti történések rányomták a bélyeget a csapat játékára. Mindenképpen tanulni kell ebből a vereségből. Ezúttal senki teljesítményét nem lehet kiemelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!