Sport

2017.07.13. 17:35

Fantasztikusan szerepelt a Kohász küldöttsége

DUNAÚJVÁROS Július elején ismét Szlovéniába, a 25. Eurofest nemzetközi kézilabdatornára utaztak a a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai. Két gárda vett részt a viadalon: a 2003-as és a 2005-ös születésű lányok együttese.

Jankó Árpád

Fárasztó utazást követően a dunaújvárosi lányok azonnal megismerkedtek a tengerparttal, s hamarosan ki is próbálták a sós habokat egy alapos fürdéssel.

A tornán tizenhat ország kétszáz csapata vett részt. Öt nap alatt hét mérkőzést kellett a Kohász lányainak lejátszaniuk. A nyitómeccsen az idősebbik csapat játékosai a franciák ellen sima győzelmet arattak. Másnap szintén nagyszerű játékkal a dánokat is legyőzték a mieink. Csütörtökön egy svéd, majd egy szlovén gárda volt az ellenfél, jobban mondva a szenvedő fél. Jött egy újabb francia-verés másnap, és már körvonalazódott egy éremszerzés, netán egy kupa megragadásának lehetősége. A következő nap tétje nagy volt: ha a két találkozóból csak egyet megnyer a Kohász, akkor a dunaújvárosiak viszik haza a kupát Koperből. A lányok nem hiába fogadkoztak. A hazai csapat és egy lengyel gárda is kikapott a Kohásztól. Takács Józsefné edző lányai megszerezték az első helyet, az aranyérmet és a kupát.

Tizenkét mérkőzésükből tizenegyet megnyerve, egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a 25. Eurofest fesztivált a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei Fotó: amatőr felvétel

A 2005-ös korosztályban, Sánta Dóra lányai vitézkedtek. Ebben a csoportban kilenc csapat játszott. A „B" csoportban először a franciákat sikerült legyőzni, majd szoros mérkőzésen (11-10) egy góllal nyert a dunaújvárosi formáció. Az utolsó csoportmérkőzésen a dánokat kiütötte a Kohász (14-4). A döntőbe jutásért a másik magyar csapattal, a Doroggal kézilabdáztunk.

Nagyszerűen teljesített a dunaújvárosi együttes, és 23-13 arányban nyert, bejutott a döntőbe. A finálé nagy küzdelmet hozott. Egy gyors gárda, a Tajvan meglepte a lányainkat a sebességükkel. A védekezéssel voltak gondok. Ám hamarosan helyreállt a rend, és ezután már fej fej mellett haladt a két csapat. Sajnos, lányaink egy kissé elfáradtak (a kevés cserénk miatt is), és az utolsó másodpercben egy góllal (14-13) kikaptak. Ám az ezüstérem is kiváló teljesítmény eredménye. Igazi csapatmunkát végeztek a lányok.

A 2003-as csapat: Reszegi Dóra, Fülöp Fanni, Hódosi Kamilla, Markovics Janka, Kiss Flóra, Kátai Edina, Váradi Hanna, Sztanó Kincső, Imre Viktória, Varjas Lara, Gál Borbála, Wenszky Janka, Jánosházi Mónika, Kecskés Noémi, Szappanos Vivien, Szabó Márta, Sohajda Sára, Farkas Kitti. Edző: Takács Józsefné.

A 2005-ös csapat: Abonyi Réka, Péli Dorottya, Balogh Dóra, Dobos Hanna, Bankó Zoé, Tóth Tiffani, Holik Anna, Szekeres Kamilla, Garbacz Petra, Brezovszki Abigél. Edző: Sánta Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!