Sport

2014.06.17. 14:05

A dunaújvárosi lövészek nagyszerű nyílt napot tartottak a vendégeknek

Dunaújváros - Immár a sokadik nyílt napnál tart a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület. Szombaton ismét kinyitotta a kapuit a közönség előtt.

Jankó Árpád

Méninger János, a lövészetvezető (jobbról sapkában) szakszerű tanácsokat, segítséget adott lövészet előtt a vállalkozó fiataloknak (Fotó: Ónodi Zoltán)

Gazdag Gábor szakosztályvezető abban reménykedett, hogy a remek időben sokan jönnek majd el a lőtérre, amelyen reggel nyolctól 18 óráig terveztek programokat családoknak, felnőtteknek, gyerekeknek.

- Nagy siker volt a mostani nyílt napunk. Nem hiába készültünk szorgalommal erre a bemutatóra. Folyamatosan jöttek az érdeklődők, gyerekek szülőkkel, nagyszülőkkel. A legnagyobb sikert az íjászok bemutatója aratta, de nagyon sokan érdeklődtek az új szituációs pálya iránt, főképp olyanok, akik már életükben használtak fegyvert. Ez már csak azért is érdekes volt, mert mozgó célpontra lehetett lőni. A műanyaggolyós lövészet is vonzotta az érdeklődőket. A puskák, a nagykaliberű fegyverek lövészeténél is nagy volt a forgalom. Azt mondhatom, hogy a felügyelő lövészetvezetők szinte egy perc pihenőt sem tarthattak egész nap - nyilatkozta a szakosztályvezető.

Nagy tömegek voltak kíváncsiak a rendőrségi és mentős egységekre is. A remek hangulatot fokozta még a büfé különösen a jéghideg nyalánkságok okoztak örömet a gyerekek között és a vidám zene is megadta az alaphangulatot.

Komoly sikert aratott az a mesejáték is, amelynek története szerint egy vita végén eldördül a fegyver, és megsérül a pár egyik tagja. A rendőrségi egység elfogási művelete, és természetesen a mentősök gyors életmentése látványos eseménynek számított. Egyben elgondolkodtató, tanulságos percek voltak ezek.

A nyílt nap egyik fontos célja volt a szórakoztatás, a bemutatások mellett az is, hogy tagokat toborozzon a Dunaújvárosi Lövész Egyesület. Amint az a nyílt nap végén kiderült, ezt a célt is elérte a klub. Többen is beléptek az egyesületbe. Az új tagokon kívül néhányan visszatérőknek számítottak.

A rendkívül jól sikerült szombati napot követően a dunaújvárosi lövészek tovább készítik a szituációs pályát, amit rövidesen szeretnének minősíteni. Ezután már komoly országos versenyeket is lehet ezen rendezni. Ez óriási előnyt jelentene a lövészek életében. A hivatalos átadás nemsokára megtörténik.

De a versenyeztetés is tart a nyár folyamán. Az országos körverseny következő fordulójában is szerepelnek dunaújvárosi lövészek. A Dunántúli Regionális Kupa harmadik fordulójának helyszíne Dunaújváros. A kategóriák: légpisztoly, légpuska, kispuska, sportpisztoly, szabadpisztoly.

A felsoroltak közül e sorok írójának a legismertebb fegyver a kispuska. Ifjú élményeim közé tartozik a lövészszakörben végzett gyakorlás. Emlékszem még ma is szó szerint a szabályra: célfekete alsó széle közepe... Ha ezt sikerült a gyakorlatba is átvinni, akkor nem csak három hangosat lőttem, hanem lyukakat a céltáblára.

Csuda klassz érzés volt. Nos, minden bizonnyal ezeket a hangulatos pillanatokat a szombati vendégsereg hosszú ideig megőrzi emlékezetében. De ha netán menet közben elfelejtené, frissíteni lehet a helyszínen. A Dunaújvárosi Lövész Egyesület kapuja továbbra is nyitva áll a leendő tagok számára.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!