Sport

2016.09.22. 20:00

Dunaújvárosi Kohász: A nyitányon mutatott sikeres játékot kell folytatni

Dunaújváros - Nem vitás, egy szép játékkal kivívott rajtgyőzelem nagyon fontos egy csapat életében. Nos, ezt a melengető élményt érezte a Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapata az MTK Budapest ellen múlt héten aratott aratott győzelme után. Szombaton (18 óra) a Fehérvár következik - hazai pályán.

Jankó Árpád

Természetes, hogy igen jó hangulatban folyt a heti munka. A Kohász komoly állomáshoz érkezett. Szombaton egy papíron nagyon megerősödött Alba Fehérvár KC együttest fogadja. Újabb idegenlégiósokat igazolt a megyeszékhely csapata. Tehát már elmondható, hogy külföldiek igencsak dominálnak Tilengerék mellett a keretben. Bandelier, Lavko, Gjorgjevszka, Insitate mellé most nyáron a brazil Daniela Piedadét Siófokról, Franciaországból pedig a vb-ezüstérmes Claudie Mendyt szerezték meg. De ne feledjük el a szerb Jelena Zsirkovicsot sem. Magyarokat is igazoltak: Vácról Pelczéder Orsolyát, Kozármislenyből Vajk Esztert, a NEKA csapatából Tornóczky Sárát. Persze mentek is el Fehérvárról. Nos, ennyit a statisztika szempontjából. Így van ez minden nyáron valamennyi csapatnál: mennek, jönnek. A nagy kérdés, hogy heterogén társaságból hogyan és mikor lesz ütőképes, egy húron pendülő társaság. Szép eredmény a fehérvári csapatnál, hogy az EHF-kupa első fordulójában kettős győzelemmel jutott tovább. Áldozata is volt a kupamérkőzésnek, mert egyik kiválóságuk, Mayer Szabina beálló térdszalag-szakadást szenvedett.

A válogatott Kovács Anna tisztában van azzal, hogy megválasztott csapatkapitányként is példát kell mutatnia a társak előtt Fotó: Ady Géza

A Kohász tisztában van azzal, hogy igen nehéz mérkőzés vár a csapatukra szombaton 18 órakor (ifi 14, junior 16 óra) a hazai sportcsarnokban. Zdravko Zovko, a Kohász vezetőedzője úgy véli, a hazai miliő némi előny, de nem meghatározó.

- Sok tényező kell a sikerhez. Az MTK elleni játékban minden játékosomnál láttam a tüzet, és remekül védekeztünk, a kapusteljesítmény is dicséretes volt. Ez a két játékelem lesz ismét nagyon fontos: a védekezés, a kapusprodukció. Utána jöhet a labdaszerzés, a lerohanások, és ésszel koncentrálva góllal befejezni az akciót. Mindenkitől várom a maximumot.

Kovács Anna, a hazai együttes kiváló, válogatott átlövője, akit a csapat tagjai a bajnokság előtt csapatkapitánnyá választottak:

- Új feladat, és nagyon nagy megtiszteltetés. Egy ilyen nagy múlttal rendelkező csapatnál kapitánynak lenni, mégpedig úgy, hogy a társak döntöttek a személyem mellett valóban óriási dolog nekem. Természetesen főképp feladatom lesz a kapcsolattartás a játékosok és a vezetők között, foglalkozni, bátorítani kell a fiatalokat akár játék közben is és még sok-sok feladat vár rám. Ami biztos, nekem példát kell mutatnom. Szombaton komoly megyei rangadót játszunk a Fehérvárral. Mindent el fogunk követni azért, hogy megszerezzük a két bajnoki pontot. Ehhez várjuk a hazai szurkolók lelkes támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!