Sport

2014.12.03. 18:35

Súlylökésben a Bánki iskola fiúcsapata aranyérmet, a lányok ezüstöt nyertek

Dunaújváros - Úgy látszik, nem múlhat el az ősz anélkül, hogy ne tudnánk ismét remek atlétikai eredményről beszámolni.

Jankó Árpád

Balról: Südi Martin, Lázár Gábor, Papp Péter, Szántó Gergő, Vörös Norbert, Csongrádi Roland

Már bemutattuk a Bánki középiskola unikumnak számító súlylökő csapatait, de az iskolai tanévnek megfelelően Papp Péter testnevelő, edző minden évben ragyogóan tudja pótolni a tanulmányait befejező végzősöket, vagyis a súlylökőit. Ez már magában is figyelemre méltó pedagógiai munka, és ráadásul jönnek egymás után a remek eredmények. Ez a tanév is jól kezdődött. A bánkisok lánycsapata a megyei csapatbajnokságon második helyezést szerzett. Íme az ezüstös lányok: Zámbó Nikolett, Tokai Viktória, Csillag Boglárka, Horváth Brigitta, Dénes Boglárka. A fiúk erre is tudtak még egy lapáttal rátenni. Ugyanis a Bánki fiúsúlylökői fölényesen nyertek a bajnokságon. Tudni kell, hogy a megyei döntő előtt száztíz csapat szerepelt, s a döntőbe a legjobb tizenkettőt hívták be. A bánkisok eredményükkel hatodikként az országos viadalra is megkapták a behívót, és ott hetedikként végeztek. Ez is ragyogó eredmény.

Ez az országos hetedik helyezés a fiúknál a legnagyobb siker eddig. Ahogy a tanár úr már tervez: jövőre a csapata gerince még nem végez, így bizonyára nagyszerű csapattal fog ismét szerepelni az atlétikai versenyeken.

 

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!