Sport

2016.08.17. 20:40

A legkisebbektől a felnőtt korosztályig szerepeltek együtteseink a bajnokságokban, hol több, hol kevesebb sikerrel

Dunaújváros - A szezon végeztével a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség számot vetett a 2015-2016. évadról. A legkisebbektől a felnőtt korosztályig; a megyétől a nemzetközi szintig szerepeltek megyei csapatok, hol több, hol kevesebb sikerrel.

Gallai Péter

A részletekről Németh Miklós, az FMKSZ főtitkára tájékoztatta a DH-t.

A kisiskolás bajnokság Csiszár László régiójában mérettek meg U7-U10 korosztályaiban a gyerekek. Itt még nincs győztes hirdetve, a gyerekek a játék szépsége, öröme miatt szerepeltek a bajnokságban. A lányoknál a Dunaújvárosi KKA, a Fehérvár KC, a fiúknál a Martonvásár, a Mór és mindkét nemnél a Dunaújvárosi AC illetve a Rácalmás SE játékosai mérkőztek meg a Tolna, valamint a Komárom-Esztergom megyékből nevezett egyesületek játékosaival.

Az Országos Gyermekbajnokságban már régiódöntőkben szerepelhettek a gyerekek, fiúknál U12 és U14, lányoknál az U11 és U13 korosztályban. A hölgyeknél a Csiszár László régió bajnoka a DKKA csapata lett. A tizenhárom éves lányoknál ezüstérmes a DKKA, bronzérmes a Gárdony-Pázmánd NKSE lett, míg negyedik helyezést ért el az FKC II. csapata. Az fiataluraknál az U12 korcsoportban első helyen a Dunaújvárosi AC végzett, az ezüstöt a székesfehérvári illetőségű Cunder Kézisuli vihette haza, negyedik a Móri KSC, ötödik az Alba-Regia KSE csapat lett.

Németh Miklós, a megyei szövetség főtitkára részletezte a bajnokságokat, amelyek során az újvárosi Duna-Pent csapata az NB II-ben a hatodik lett Fotó: Zsedrovits Enikő

- A tizennégy éves fiúknál az első és a második helyet is a Cunder Kézisuli csapata nyerte, hiszen ők Pusztaszabolcson is képzik a fiatalokat, a székesfehérvári csapat lett a bajnok, míg a második hellyel a szabolcsiak büszkélkedhetnek, hatodik lett a Rácalmás SE. Egy korosztállyal feljebb az Országos Serdülő Bajnokságban szintén sok megyei egyesület képviseltette magát, bár sajnos az országos döntőig senkinek nem sikerült eljutnia, de az alapszakaszban szép sikereknek örülhettünk. Az F" leány csoportot a DKKA I. csapata megnyerte, a DKKA II. csapata ugyanitt a 7. helyen végzett. Az első számú Akadémiai együttes az E" csoporttal immár összevont felsőházban a 3. helyen végzett. A fiúknál nem örülhettünk ilyen szép sikereknek, de a tisztességes középmezőny is szép helytállásról tesz tanúbizonyságot, hiszen az Alba Regia KSE az A" csoportban ötödik, míg a DAC az F" csoportban a 6. lett - sorolta a főtitkár.

Az országos megmérettetések következő lépcsőfoka az NBII-es bajnoki osztály, ahol a férfiaknál észak-nyugaton a Mór, délen a DAC csapatai vitézkedtek. Előbbinél a Mór felnőttjei a 10. helyen zártak, juniorjaik a nyolcadikak lettek. A déli csoportban a DAC felnőttjei az ötödikek lettek, de igen biztató, hogy juniorjaiknak sikerült megszerezniük a bronzérmet!

- Ebben osztályban a hölgyeknél nagy megtiszteltetés érte a megyei szövetséget, hiszen a déli csoportot mi szervezhettük. Itt az első két helyen Fejér megyei csapat végzett, első a Gárdony-Pázmánd NKSE csapata lett, míg az ezüstérem megszerzésével az FKC II. számú csapata büszkélkedhetett. A Duna-Pent NKSE csapata a 6. lett, a juniorok szintén. Az NB I/B nyugati csoportjában a nőknél a DKKA II csapata - tulajdonképpen az NB I-es junior együttes - a negyedik helyen végzett, akárcsak ebben az osztályban szereplő junior csapata - ismertette.

Majd így folytatta Németh Miklós: - Az NB I-ben mindenki ismeri már a felnőttek szereplését, hiszen két megyei csapatunk egymás ellen játszott helyosztót. A a DKKA szerezte meg az ötödik, míg az FKC a hatodik helyet. A DKKA junior csapata bronzérmet szerzett, míg az ifjúsági korú játékosok 8. helyen végeztek. A Fehérvár KC ifijei a hetedikek, míg juniorjai az ötödikek lettek.

- A nemzetközi porondon a D. Kohász remek játékkal, magabiztosan hódította el az EHF kupát, ezzel ezen a szinten is öregbítve a magyar és a Fejér megyei kézilabda hírnevét. Külön gratulálok, hogy a dunaújvárosi női kézilabda így a nemzetközi kupaszereplések tekintetében az ország legeredményesebb közössége lett - tért ki erre a vonalra is a főtitkár.

- Nem beszéltünk még a megyei bajnokságról. A férfiaknál a tavalyi lebonyolítás szerint Veszprém megyével közös bajnokságot szerveztünk. Ebben a sorozatban a Rácalmás SE a kilencedik helyen végzett. A lányoknál bajnok lett a Mór, ezüstérmes a Dunaújvárosi AC, hatodik a Rácalmás SE. A női bajnokságban a gólkirálynői címet 154 góllal Pálfi Beáta a Rácalmás SE játékosa hódította el - zárta a tisztségviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!